Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
PH düşüremiyorum
Arkadaşlar 380 litrelik bir akvaryum kurdum , kum olarak lav kumu kullandım mango kökü koydum bitkide amazon kullandım, dış filtrenin içine seramik boncuk ve amanyok engelleyici bir şey verdi akvaryumcu onu koydum ( file icinde küçük küçük taşlar ) ph ı 6.5 e düşürüyorum akşama geri 7.5 civarına çıkıyor acaba seramik ph ı yükseltirmi? ne yapmalıyım ?
balık olarak ne besliyorsanuz?
Discus besliyorum
Makarna gibi olanlar dursun yanlız ufak taş gibi olnları filtreden çıkarmanızı öneririm .Birde herzaman söylediğim ilk 6 ay discus akvaryumlarına taban malzemesi koymazsanız sade yalın olursa ph ı nitrat ı daha iyi dengelersiniz .birde 7.2 ye kadar ph normal dir bizim sularımızda discus lara da zararı yoktur.+ olarak yemlemeyi aza indirin nitrat tan dolayı ph etkilenmiş olabilir birde düzenli olarak dipten su çekip taze su ekleyin
tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim şu an 6.5 civarında ph bakalım inşallah nazar değmez
fma55 olayı çözmüş..benimde balıklarınızın cinsini sormamın nedeni, olması gereken ph içindi..discus için ideal ph 6-7 arasıdır sanırım..Ancak sizin bunu fazla dert etmenizi tavsiye etmem yoksa işler çok karışır.Discus için gereken ortamı sagladıktan sonra herşey yerli yerine oturacaktır.Elbette fma55 inde dedigi gibi: yemleme tekniginizi olması gerektigi gibi yapar, düzenli su degişimlerinizi eksik etmezseniz balık için hiç bir sorun olmayacaktır.Ancak ara sıra ph kontrolleri yapmakta gerekir tabi..