Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

filtre sorusu

dolphin f800 marka filtre aldım içinde karbon mu ne var ..ne işe yarıyo acaba bunlar..bisüre sonra değiştirmek falan gerekiyor mu.. buarda akvaryumumu kurdum sonunda..küçük falan ama mutlu edio beni şimdilik.. :)

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

birde ben geceleri yatarken filtrenin ve hava motorunun fişini çeksem birşey olur mu acaba..ses biraz rahatsız ediyoda..ya da sadece filtrenin hava hortumunu ve havo motorunu kaptsam yani enazından filtre çalışır..sudaki oksijen sabaha kadar balıklara yetmez mi acaba.. bu arada akvaryumum 50 35 25h ölçülerinde..

img

2na

ÖZEL MESAJ

sanırım karbon dedigin şey aktif karbon..benim bildigim  aktif karbon ilaçlama yaptıktan sonra zararlı elementleri kendi benliginde hapseder..hiç kullanmadım..

balıklarının oksijensiz kalmsı iyi bişey degil bu yüzden havalandırma ve filtre; yemleme dışında 24 saat açık kalmalı..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yemleme sırasında kapatmak mı gerekiyo ? peki birşey daha sorcam filtrenin hova hortumunu kapatsam sadece akvaryumun tabanına yerleştirdiim hava hortumundan gelen hava yeterli olur mu..bide bu hava hortumu taban boyunca uzanıo yani kısa değil..filtreden daha çok hava kabarcığı çıkarıyo zaten..

img

2na

ÖZEL MESAJ

dostum akvaryumuna ve balıklarının sayısına bağlı ben çekiyorum takıyorum değişiyor çeksen de bişey olmaz

img

fatih2405

19 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hava hortumu açık kalırsa bir problem olmaz..zaten fatih2405 da dedigi gibi bir gece boyunca havasız kalsalar, ölmeyecekler ancak balıklarına baktıgında bogulur gibi olduklarını göreceksin..bu duruma gelme süreleride balık sayına göre değişir..yani bizim bu durumda ölümü kötülememiz yanlış, bu eziyeti çekmelerindense ölsünler daha iyi bana göre..o yüzden havalandırman ve filtren daima çalışsın..

yem verirken ben ısıtıcı hariç herşeyin fişini çekerim..Balıklarımı durgun suda yemlerim, azar azar, sindire sindire..yemlemem yaklaşık bi 15dk sürüyo..yemlemeyi sonlandırdıktan sonra, 10 dk kadar daha bekliyorum, daha sonra herşeyi çalıştırıyorum..yem verirken filtre ve havalandırmayı kes, yoksa yemler o yana bu yana savrulur, akvaryumun çok kirlenir; buna baglı olarak bir çok sorun ortaya çıkar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aktif karbonların ömru yaklasık 1-2 aydır daha soraatmak gerekir.Kimyasal filtrasyona yarar.Suyu berraklastırır ve ilaçlama yapılmıs ise suda ki ilacı toparlar azda olsa nitra tı dusurur.Ama kesinlikle 1-2 ay içinde cıkarılıp atılması gerekir aksitakdirde topladıklarını suya geri bırakabiliyorlar!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ