Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Beta üretimi Yardım!!!

Arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır beslediğim1 erkek betam var.Bugün 15 dişi beta ve 3 erkek beta daha aldım.Dişiler ayrı bir akvaryumda ve erkekler ayrı ayrı fanustalar.Amacım bu betalardan yavru alabilmek.Bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.15 dişi beta 30 lt lik akvaryumda duruyor.su ısısı 24 derecede sabit ısıtıcı var. küçük bir iç filtre çalışıyor.geçen hafta aldığım 5 dişinin 3 tnaesi öldü. amacım öncelikle bu dişileri yaşatabilmek.Şimdiden cevp yazan arkadaşlara teşekkür ederim. saygılar...

img

falco

21 yıl 9 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam, Dişilerin bulundugu akvaryumda üretim yapmayı planladıgını sanıyorum. Eger oyle ise oncelikle bu akvaryumu saydam bir cam ve birkac vantuz aracılıgı ile ikiye böl. Dişilerin hepsi bir tarafta kalsın erkek betayı ise diger bölmeye koy. Önemli olan dişilerden hangisinin yumurtlamaya hazır oldugunu anlamak. Bu nedenle iyi gözlem yapmalısın. Erkek beta dişileri görünce hemen akvaryumun bir kosesinde suyun üst tarafına hava kabarcıklarından bir yuva yapacaktır. Bir yandan da dişilere kur yapan erkek ile ilgililenen dişi yada dişileri seçmelisin. Erkeğin hareketlerini dikkatle izleyerek erkegin bulundugu bölüme geçmeye çalışan dişiler yumurtlamaya hazırdır.

img

murathan

21 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eklemeyi unuttum dişileri yeni aldıgından oncelikle akvaryum koşullarını ve dişi betalarının saglık durumlarını iyilestirmek icin 24 saat filitreleme + kaliteli kuru ve canlı (artemia) yemleme + 26 derecede sabit ısı 2 hafta bu şekilde bakım yaparsan sanırım yeterli olacaktır.

img

murathan

21 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ