Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kabugun pul gibi kalkmasi (ACIL)

herkese merhaba benim kaplusum singapur kaplumbasi imis aldigim kisi oyle soyledi sadece erkek oldugunu biliyorum bakimini siteden yeni yeni ogreniyorum ellerinize saglik cok guzel bilgiler veryorsunuz. benim sorum kaplusumun ust kabugu pul seklinde kalkiyor kabuk sert ama neden boyle oldu bulamadim yardim ederseniz sevinirim yalniz belirteyim ben yurt disindayim ne yapmam gerekir cevaplarsaniz kaplusum RIFKI cok mutlu olucak sevgiler

cimen merhaba. bu kabuk kalkması altıgen şeklinde ve şeffaf mı? kaplumbağalar büyürken kabukları da böyle pul pul kalkıyor. eğer tırnağımız gibi ince parçalar halinde kalkıyorsa bu büyümeleri, deri değiştirmeleri gibi birşey.

img

can_83

19 yıl 2 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selamlar...Anladığım kadarıyla senin rıfkı büyüyor.büyüme belirtileri iki şekilde oluyor.birincisi deri döküntüsü.yani biz nasıl güneşlenip sonradan soyuluyoruz aynen onun gibi kabuk dışındaki yerlerde bu derileri görürsün.ikinciside kabuğun üzerinin dökülmesi pul pul.Buna kabuk değiştirmede diyebilirsin. buda büyüme belirtilerinden biridir.istersen şimdi rıfkının bi boy ölçüsünü al ortalama 15-20 gün sonra tekrar alıp karşılaştır farkı göreceksin. bu arada sakın o pulları elinle yada başka bi yolla kaldırmaya çalışma sonrasında kabuğunda mantar benzeri izler kalıyor hoş olmuyor...

img

tektuskor

19 yıl 2 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kabuğu sakın kendin çıkarmaya çalışma. kendiliğinden de dökülür, yeter ki sürtünecek kayası olsun. kabuğu kaldırmaya çalışırken zarar verebilirsin. bu arada dikkat edilmesi gereken kabuğun altının kanlı olmaması, pis bir koku olmaması ve ince olması.

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

can-83,tektusKOR,beppomomo tesekkur ederim evet ince pul halinde 1 tanesini kendim kaldirdim digerleri duruyor rifki 6cm boyunda 37 gr agirliginda minnos bakmasini yeni ogreniyorum akvaryumu 39 cm genislik 21 cmeni 25 cm yukseklikte icinde cakildan buyuk taslari terasi var ama isiticisini bugun koydum akvaryumdan cikardigim zaman karanlik neresi varsa giriyor koltuk dolap hersey cekiliyor rifki arama operasyonu delirtiyor beni birde hazir kurt gibi bir yemle balik yemine benzer yem veriyorum fazla sebze yemiyor 2 gun ac kalirsa oyle salatalik marul oyle yiyor gunes fazla olmadigi icin burda senenin 300 gunu ancak gunes goruruz uv lambasiydi herhalde almam faydali olurmu gunesin yerini tutarmi aydinlatirsaniz sevinirim baska birsey yok simdilik hepinize tesekkurler

Bence cok fazla dısarı cıkarma kaplusları,hem mıkrop kapabılır hem korkup yemek yemeyı kesebılır ve her ıkı durum netıcesınde de hasta olur.300 gun gunes de yeter ama gunes goren bı yerde olmaları sartıyla tabee :) Walla ben gormuyorum senede 300 gun gunes nerdeyse :) Kolay Gelsin...

img

aylinak

19 yıl 6 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eger güneş görmüyorsa mutlaka uvb alman lazım. eger uvb ışını almazsa kemikleri ve kabugu yumuşak bir hale gelirki bunun geri dönüşümü çok zor olur . bende lamba var her gün 1 saat açık tutuyorum . işe yarıyor.

img

shuffle

19 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ