Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balılarım oldu

akvaryumu yenı kurdum denılen gıbı akvaryumu guzelce yıkadım dınlenmıs su kullandım dezenfektan attım tuz attım suyun derecesı 26 ama motor sureklı calısınca su 28 e cıkıyor nedenını bılmıyorum balıklar ılk gun ıyıydı ıkıncı gun hepsı oldu ne yapmalıyım neden oluyorlarkı msn dan ulasırsanız sevınırım [email protected] sımdıden tesekkurler

img

sanliturk

19 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bizi biraz bilgilendirirmisin arkadaşım ne tür balık besliyorsun?Balıkları atmadan once 2 gun motor ve filtreyi calısır halde bıraktınmı?Balıkları aldıgında ilk once posedindeyken suya koydunmu?

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BİRAZ DAHA BİLGİ LAZIM.YENİ AKVARYUM KURARKEN EN AZINDAN 2 YILLIK AKVARYUM TECRÜBESİ OLAN ARKADAŞLARDAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ.

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar bende 5 sene balık besledım hersey normal lepıstes ve molı beslıyordum akvaryum kurdum 2 gun calıstı bos vazıyette kurmadan once tuzla yıkadım kumu akvaryumu balıkları bırr saat posetın ıcınde akvaryumda bıraktım daha sonra balıkların suyunu dokmeden balıkları saldım ama anlamadıgım hersey normalken neden olduler balıklarda belırtıde yok ne mantar nede kulakmemelerınde leke anlayamadım

img

sanliturk

ÖZEL MESAJ

slm sanliturk,

Suyunuz 26 dereceyken motor(sanırım filtreyi kastetdiniz) çalıştıgında sıcaklık ölçerin 28 derece göstermesinin sebebi motorun suyu devirinden kaynaklanıyordur.Çünkü ısıtıcı tek başına çalıştıgında sıcak su dagılmaz, su yüzeyi sıcak olur alt kısımlar ise soguk bu dengesizligi gidermek, filtrelerin suyu devirdaim etmesiyle giderilir.

Dago ve fma55 inde dedigi gibi bu konuda size yardımcı olabilmemiz için, sizinde bize yardım etmeniz gerekir.Mesela balıklarınızın cinsini, kullandıgınız ısıtıcıyı, filtreleri, bitkileri, akvaryum içerisindeki aksesuarları ve diger ek bilgileri belirtebilirsiniz..

Size sorum şu olacak akvaryumu kurduktan, kaç gün sonra balıkları koydunuz?

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar ustte yazıyor butun seyler motor unistar 300-l1 bıtkıler amazon balıklar moli lepistes akvaryum taymur 60lık baska su 2 gun calıstı 5 gunluk dınlenmıs su kullandım yanı hersey normal ama öldü ıste

img

sanliturk

ÖZEL MESAJ

akvaryuma koyulan suyun o akvaryum içerisinde iyice filtrelendirilip ve havalandırılarak,sıcaklıgı sbt tutularak en az 1 hafta durmayıp balık konduysa; o balıkların ölme ihtimali zaten çok yüksektir..Her zman olmayabilir ama genelde ölürler özellikle 2 gün gibi kısa bir süre içerisinde..suyun 5 gün dinlendirilmiş olması güzel.Ancak bu suyun 1 hafta kadar akvaryumda yukarıdaki gibi kalması gerekirdi.Büyük bir ihtimalle balıkların ölme nedeni budur diye düşünüyorum.Ancak bir çok sebepte olabilir.Mesela;

#akvaryum dezenfektesi için kullandıgınız maddenin iyice durulanmaması.Akvaryum temizlenirken yalnızca su kullanılır.kaya vs gibi taşlar için ise kaynar su kullanılır.Akvaryum camları tuzlu su ile yıkanıp iyice durulanmalıdır.

#ısıtıcınızda bir problem olmuş olabilir..

#balıklarınızı satın aldıgınız akvaryum suyunda bir problem olabilir..bu sebepte çok agır basıyo..

bu arada lepistes için uygun sıcaklık 27-28 derecedir.Ancak suyun 26 olması onların ölümüne sebep olmaz..bunu bilginiz olsun diye yazdım :)

#akvaryumunuza koydugunuz bir aksesuarın kimyasal bir ürünü olabilir..bu biraz uzak bir tahmin ama olsun sonuçta buda bir olasılık..

aklıma gelenler bunlar.benim en çok üzerinde durdugum konu ise: ya balıklarınız geldigi su problemliydi yada akvaryum suyuna 1 haftadan kısa bir süre içinde balıklarınız koymanız..

Saygılar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ