Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
DİSCUS YARDIM
DİSCUS AKVARYUMUM VAR VE TABANINDA KUM YOK GÖRÜNTÜ İTİBARİ İLEDE HİÇ HOŞ DURMUYOR LAV KUMU KOYMAK İSTEDİM FAKAT TEMİZLİĞİ ZOR ONUNDA ACABA BEYAZ KUM OLURMU DİSCUS AKVARYUMUNA ?
arkadasım eger bu hobiyi yapıcaksan zorluklarına katlancaksın hani bizlerde vardır cocuk olucaksa mecbursun bakıcaksın bakmassan ölur bunu balıklarda yapmak zorundasın beyaz kum olur fakat cok fazla pislik gosteriri duzenli bakımını yaparsan sorun yasamassın
kuartz nötr kum var ph değerini etkilemeyen beyazıda var siyahıda sihahını öneririm çünki siyah renk balıkların kendilerini güzende hissetmelerini sağlar ve balıkların renklerinin belirgin gözükmesine yardımcı olur
Olmaz .Arkadaşım quartz kum koymanı öneririm.Hem suya salınım yapmaz ve ph ı etkilemez.Bende tabanda kum yok.Ama zamanında sera nın kırmızı kumundan almıştım düşünürsen verebilirim .
Birde şöyle bir fikrim var, acaba akvaryumun tabanına lav kumunu koysam ( yeterince ) üzerinde beyaz turkuaz kum koysam nasıl olur acaba ? lav kumu bildiğim kadarı ile ph ı baya düşütüyor ve bitkilerede baya faydalıymış, nasıl bir fikir böyle bir şey yapsam olurmu acaba ?