Diğer Evcil Forumları > Hamster
zeka küpü bunlar :)
kafeslerinde çarkları vardı benim bızdıkların, daha sonra burdan edindigim bilgiye gore hamsterlar icin yuvarlanan kure seklinde plastik toplar oldugunu duydum ve hemen aldım sureklı kafeste durmaktan canlarının sıkılacagını duşunerek. artık hergün dısarı cıkartmam ve topa koymam ıcın türlü maymunluklar yapıyorlar. :) buraya kadar hersey guzel. kotu olan artık yuvalarındaki carkın yüzüne bile bakmıyolar. e tabi carkı cevirince bir yere gidemediklerini bildiklerinden, topla gezmek fikri onlara daha cazip geliyor. Şimdi soruma geliyim, ne yapmalıyım ki tekrar çarkı çevirsinler? her zaman topa koyma fırsatım pek olmuyor bir de alt kata cok gürültü gidiyor. topa 2 hafta hiç koymadım ki unutsunlar diye ama afacanlar cok akıllı unutmuyorlar :) şişko patates olmasın benim minikler lütfen yardımmm :P
slm dostum bu top dedigin şey nası bişi?
hamsterball yahu şu şeffaf bildiğin top içine koyuyosun istediğin gibi döndürüyo halı olan bi yerde koy topun içine pek ses gitmez wallahi benimkide alışkın değil zaten duba gibi çarka alışamadı bi türlü
hm ben bir araştırayım şu hamsterballu yaw benimkide alışamadı şu çark olayına girip koşmuyor içinde..:(
bırakın hamsterball ı da benim sorunuma cözüm bulun :(
ya kardeş bence verdiğin yiyeceklere dikkat et sakın olaki çekirdek verme ayrıca şunuda belirtiyim kendi çekirdeğinden başka yani bizim yediğimiz çekirdeklerden verirsen zaten hayvanın ömrünü kısaltmış olursun idkkat et verdiğin şeylere sadece kendi yemlerini ver bide kafesin nasıl bilmiyorumda büyük borulu falansa dert etmene gerek yok onlar eritir yağlarını ayrıca üzülme bneimde ilk aldığım aşkım ceysim yani gonzalesim hiç koşmuyodu eşide öyle ama sonrakiler kuzenimin yavruları hiç durmuyo yaşlanmışta olabilir ok?:)
Çarkın açık yüzünü duvara sürtünme yapmıycak şekilde daya içine at hamstrı sıkıyorsa dönmesin :D ben itina ile zora spor yaptırıyorum