Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryuma 'içme suyu' koyuyorum..

valla su yetişmiyo benim akvaryuma..çeşme suyu kireçli olduğu için çok zararlı kaplumbağlar için diye biliorum ama içme suyu da yetiştiremiorum..Suyu kaç günde bir değiştirmek lazım??

img

henryıv

20 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla deişio bu dediin! öncelikle bi filtre şart! yoksa 2-3 günde bi deiştirmen lazım! çeşme suyu da koymamaya çalış!!!

img

saloyer

20 yıl 1 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filtrem var ama akvaryumda 3 kapluş var, kaç günde bir değiştirmeliyim suyu??

img

henryıv

20 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sera marka pH dengeleyici ve sera aquatan adında sudaki kireci ve zararlı metalleri etkisiz hale getiren bir karışım var. eğer bunları kullanacaksan doğrudan çeşme suyu kullanabilirsin. yoksa dinlendir suyu biraz öyle koy. ama bişey de olmuyor açıkçası ...

eğer filtren yoksa (ki olmalı) suyu iki günde bir tamamen değiştirmen gerekecek, çünkü kokuya dayanamayacaksın. filtre varsa, suyu haftada bir %75-80 kadar ve ayda tamamen, ve filtrenin kendisini de 2-3 günde bir temizlemen gerekecek. (en azından ben öyle yapıyorum)

img

momo

20 yıl 5 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya ben filtre haftada bi deişcek die duydum ve kullanalı deişmedim ki pazar kullanmaya başladım :s

img

black_rose

20 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar ya ben hijyen fukarasıyım ya da sizler temizlikte obsesif bir hal almışsınız.benim uygulamam şöyledir ki; 

gunde en fazla 2 saat filtre çalışmaktadır,ayda bir filtre temizlemekteyim ,uzun müddet su değiştirmemekteyim sadece eksilen suya takviye yapmaktayım,1,5 ay civarı bir süre sonunda suyun yarısını değişitrmekteyim.en ufak bir koku oluşmamaktadır...

yalnış yolda mıyım?nedir 2-3 gunde bir su değiştirmek,filtre temizlemek?

bu arada eklediğim su,çeşme suyudur ve bir hafta dinlendirdikten sonra koymaktayım.

bu arada hariçten attığınız kıyma,kavun,şeftali,peynir,havuç ... bunlar suda koku yapar bence.

img

golyad

20 yıl 6 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende 2. kaplumbağayı alınca müthiş bir uyumsuzluk yaşandı ve 2. akvaryumu almak zorunda kaldım.ikisindede en basidinden filtre var.biri 10 kusur yaşında dieri de 2-3 civarı.

dış filtre yi bende balık akvaryumunda kullanıyorum,bende onu ayda bir aynı dediğin gibi temizliyorum.işte o sırada kaplumbağanınkinede el atıyorum.

hakikaten ben yukarda belirttiğim gibi temizliğini yapıyorum(ya da yapmıyorum temizlik falan :) ) ve ne koku oluşuyor ne de hastalık oluştu şimdiye kadar,ne de suda kirlenme.ama anlaşılan benim temizliği biraz daha sık yapmam gerekiyor.

img

golyad

20 yıl 6 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

temizliğin zararı olmaz. ayrıca kapluşların dili yok ki "bizi temizle desinler":)

img

momo

20 yıl 5 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fener48; bugün temizledim zaten, ve ddiğin gibi fazla zamanımı almıyo.. bu fırçalama işini de yapıyorum, ve suyu da haftada bi deişiyroum [bugünde değiştim] şey birincisi momo ve sen galiba şey demiştiniz, suyun %25 civarını boşaltma falan, o kalan su kirli gibi gözüküo, bi tuaf oluo naapcamı bilmiyorum, bi de bu filtreyi aldığımız pershopçu şey demiş, filtreyi kaplumbağanın bulunduğu suda temizleyin, eğer öyle yaparsam da suyu da deişmem gerekio, ya ben yanlış anladım ya da böyle... bi açıklasanız :S

img

black_rose

ÖZEL MESAJ

saol fener48, yardım için çok tşkr ama şuan için artık bi anlamı kalmadı... artık yok, sabah güneşlenirken baktığımda ölmüş moe, zaten joe da iki hafta önce ölmüştü... kendimden nefret ediyorum, onların bakım gerektirdiğini daha önce anlamalıydım ama olmadı işte, pöff neyse yinede çok saolun...

img

black_rose

ÖZEL MESAJ