Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Nasıl bakıyım

Arkadaşlar ben 2 gün önce 2 tane japon aldım fakat bugün birisi öldü nedenini de ben şöyle saptadım ben internette bi yerde okudum diyo ki eğer balık verdikleri poşete hızlı atılırsa solungaçları zarar görebilir yazıyodu ben de düşündüm adam ölen balığımı hızlı bırakmıştı ölmeden önce de yaşıyodu ama kendini ölüme bırakmıştıı soluk alamıyodu yazık ya aklıma geldikçe ağlayasım geliyo yani kalan balığa nasıl bakıyım da o da ölmesin?

img

melda20

19 yıl 5 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam melda20 japon balıkları öyle narin balıklar değildir yani kolay kolay ölmez yalnız birde bu japon balığı hangi tür onuda yazsaydın incigövdemi,orandami,aslanbaşmı vb... bu balığın yanına yeni bir tane eş al ayrıca akvaryumunun litre miktarına göre 1cm lik bir japon balığına 1litre sı düşmeli hesabından yola çıkara 2den fazla balıkda besleyebilirsin bu kalan balığın ölmemesi için her ay önlem için beyazbenek ve mantar ilacı kullan yemlemeye dikkat et japon balıklarının doyma hissi yoktur ve nezaman akvaryumun basına gelsen su üstüne çıkar ve yem atmanı bekler yem olarak seranın kaliteli yemleri var onları kullanabilirsin bu kadar bilgi balığının ölmemesi için yeterle ama sorucağın bir şey olursa bizler burdayız...

öncelikle fanusmu akvaryummu elindeki fanussa ömrü akvaryumdaki kadar uzun olmaz . akvaryum al uygun filtre kullan ve kaliteli yem al. şelale filtreyi öneririm... su değişimleride önemli tabi...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

hızlı atıldığından öldüğünü sanmıyorum .bende hobiye ilk başladığımda sizinki gibi hızlı atıldığında akvaryumcuya kızmıştım ama sonradan anladımki benim hassaslığımdan kaynaklanıyormuş.sizin hassasiyetinize benden de bir örnek verebilirim ; ilk sıfır arabamı aldığımda jantları değiştirmek için gittiğim lastikçiye,lastikteki taşları çıkarttırmıştım adamda sinirli sinirli bakmıştı ama şimdi daha iyi anlıyorum ki o kadar hassasiyete gerek yokmuş.

img

fma55

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

melda20,

yapmanız gereken balıgınız için en az bi 30 lt lik bir akvaryum almak..fanusta japon beslerler evet ama bu bir işgence bana kalırsa..

diger balıgının ölme sebebi bir çok neden olabilir.belkide suyun uygun degildi, senin dedigin gibi balık yaralı olabilir, herhangi bir hastalık dlayısıylada olabilir elbet...

diger japon şimdilik fanusta kalsın yeni bir akvaryum alıncaya kadar...ancak ona bir tane eş :)..bu süreç içerisinde balıga kaliteli yemler seç, suyunu degiştir ancak tamamını degil; fanustaki suyun yarısından biraz daha azını 3 günde bir degiştir..hava taşı kullanmıyorsan su degişimi en fazla 2 gün geçtiginde yap..koyacagın suda 24 derecede ve en az 3 gün önceden bekletilmiş olmalı..

akvaryumunu aldıktan sonra buradaki arkadaşlarla sana yapılması gerekenleri anlatırız..kumundan iç filtresine kadar...sen karar verdiginde haberimiz olsun..

Saygılar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ