Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

bir kaç sorum ama??

herkese selam; 490 litrelik bir akvaryuma sahibim.. içinde 10 tane kardinal, 50 tane neon,2 tane salyangoz, 2 tane leopar çöpçü, 4 tane çin ejderi, 7 tane gökkuşağı, 10 tane de discus var. balıkları koymadan suyu eskitmek için bir kutu sera morene döktüm.. tabi litre hesabını yaparak.. geçen günlerde de yine sera mineral sat ekledim.. su biraz bulanık bunu nasıl netleştirebilirim? birde cam kapakların orda florasanların yanında arı peteği gibi seyler türemiş. ne olduğu konusunda bilgisi olan varmı??

img

tunacan

19 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam temizlemede dış motorsa bulanıklığı gider iç motorsa yeterli değil dış motor tavsiye ederim ehaım 2215, 2217.peteğe benzer dediğin şeyler tağminim akvaryuma atılan tuzun buğar olup çıkması petek mumu gibi bir katman oluşur doğruysa bşka biçimdeyse görmeden bilemem bye

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

suyun eskimesi dedigimiz olay; suyun balıklar için uygun koşullara ulaşmasıdır(bir çok yararlı bakteriler vs.)Bu duruma sahip olmamız en az 1 hafta sürer..eger akvaruyum yeni kurulmuş ise su doldurulduktan en az 1 hafta geçtikten sonra balık konur sebebide yukarıdaki gibidir..yeni suya bu süreç geçmeden konan balıkların ölmesininde sebebi budur..

yani bu süreci sabırla beklemek gerekir, benim fikrim olarak; bunun için herhangi bir ilaç kullanımına gerek yok..kullanıldıgında şu anda da yaşadıgınız gibi aksaklıklarla karşılaşırsınız..Ayrıca bu ilaçların bitkiler için zararlı olmadıgını söylemek olanaksız..

yapmanız gereken 490 lt nin 1/3 ünü birden degişmek yerine hergün (3 gün boyunca) 50 lt sini degiştirmeniz..koyacagınız suyunda en az (agzı açık bir şeklide) 3 gün bekletilmiş  ve akvaryum sıcaklıgı ile aynı derecede olması gerekir..

Bu bulanıklıgın sebeplerinden biride, balık sayınız, bana biraz fazla gibi geldi..Ayrıca hiç discus beslemedim ;ama böyle bir karma akvaryumda discusun bulunması iyi degildir heralde..bahsettiginiz diger balıklarla uyumu tartışılır çünkü discus dışındaki diger balıklarınız ortalama 26-27-28 derecede yaşar discuslar ise 29-30 derece uygundur diye biliyorum.Ayrıca discus gibi bir balıgın hassaslıgıda cabası diyebilirim..besleyen arkadaşlar size bu konuda yardımcı olacaklar diye düşünüyorum...

490 lt lik bir akvaryumda BARON53 de dedigi gibi ehiem 2217 yada sera 1300 gibi bir dış filtrenin bulunması gerekir hatta bu dış filtre ile birlikte bir tanede kaliteli iç filtre..

Saygılar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevaplar için teşekkürler bulanıklığı hallettim. dış motora pislik gelmiş.. dış motorun markası fluval 403. bir tane de iç filtrem var. crano ben su eskiciden sonra suyu 3 hafta dinlendirdim.. su da discusun ideal derecesi olan 28 e ayarlı.. internetten arastırdığıma göre diger balıklarla discusların uyumunda sorun olmadığını okudum. birde bunu pet shopcu arkadasım teyit edince ok dedim ve aldım. bana kalırsa balık sayısı ideal. discuslarım daha yawru büyüyünce güzel olacak insallah. su ana kadar hiç balık kaybetmedim.. yardımlarınız için teşekkür ederrim. arka fon kaya görünümlü??

img

tunacan

ÖZEL MESAJ

daha açık bir sey onerebilirmisiniz?

img

tunacan

ÖZEL MESAJ

Akvaryuyumunz nasıl bulanık.Sarı mı yoksa normal renk mi?Akvaryumda kütük varmı çunki kutukler rengi sarılaştrıır.ve ayriyeten yeni bir akvaryuma bu kadar canlı konulmaz.Cunki daha su değerleri oturmammıstır ve muhtemelen balıklarınızın bir çoğunu kaybediceksinizdir.Canlılarınızzı aşama aşama koymalısınız. Filtre olarak ne kullanıyosunuz bu önemli size cevabı o zaman verebilirim.Eğer bir iç filtre kullanıyosanız o canlı sayısıyla başarılı olabilmeniz imkansız!Floresanların orda biriken baron unda dediği gibi tuzdur!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

korki cvp için teşekkür ederimm. zaten balıkları aşama aşama koydum. hepsini aynı anda koymadım.. ilk önce kardinaller ve çin ejderleri geldi. sonra neonlar ve en son da discuslar geldi.. bulanıklığı halleettim. dış filtrem tıkanmış. dış filtrem fluval 403. iç filtrm ise unistar marka pow 300-1L.

img

tunacan

ÖZEL MESAJ

Dış filtreye biyolojik filtrasyon yapcak seramik faln koymalısın bu önemli.iç filtreyi 2-3 gunde bir temizler sen iyi olur!umarim daha sorun yaşamazsın !

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence akvaryumda balık sayısı fazla .eğerki discuslar 10 cm civarı ise .birde discuslarla çöpçü olmaz bir zamansonra çöpçülerin gözlerini oyarlar .ayrı bir konu olarak discusla kardinal neon yada normal neonda aslında olmaz nedeni zaten doğal göllerinde discus ların bir yemi de neon ve yavrularıdır .eğer neonlarında kayıp yaşarsan ölen balığın gözüne bakmanı tavsiye ederim.bendeki akvaryumda birçok neon bu şekilde öldü .olayı fark edinceye kadar 15 e yakın neon teker teker gitti.özellikle protein ağırlıklı yemlerden sonra discuslar daha saldırgan oluyor benden söylemesi.ama neon un bir türü benim akvaryumumda discuslarla beraber yaşıyor yakında resmini eklerim birazdaha büyük bir neon üst yüzgeçlerinde siyah ve kuyu sarı bir renk var

img

fma55

ÖZEL MESAJ

img

fma55

ÖZEL MESAJ