Akvaryum Balıkları
suyun eskimesi dedigimiz olay; suyun balıklar için uygun koşullara ulaşmasıdır(bir çok yararlı bakteriler vs.)Bu duruma sahip olmamız en az 1 hafta sürer..eger akvaruyum yeni kurulmuş ise su doldurulduktan en az 1 hafta geçtikten sonra balık konur sebebide yukarıdaki gibidir..yeni suya bu süreç geçmeden konan balıkların ölmesininde sebebi budur..
yani bu süreci sabırla beklemek gerekir, benim fikrim olarak; bunun için herhangi bir ilaç kullanımına gerek yok..kullanıldıgında şu anda da yaşadıgınız gibi aksaklıklarla karşılaşırsınız..Ayrıca bu ilaçların bitkiler için zararlı olmadıgını söylemek olanaksız..
yapmanız gereken 490 lt nin 1/3 ünü birden degişmek yerine hergün (3 gün boyunca) 50 lt sini degiştirmeniz..koyacagınız suyunda en az (agzı açık bir şeklide) 3 gün bekletilmiş ve akvaryum sıcaklıgı ile aynı derecede olması gerekir..
Bu bulanıklıgın sebeplerinden biride, balık sayınız, bana biraz fazla gibi geldi..Ayrıca hiç discus beslemedim ;ama böyle bir karma akvaryumda discusun bulunması iyi degildir heralde..bahsettiginiz diger balıklarla uyumu tartışılır çünkü discus dışındaki diger balıklarınız ortalama 26-27-28 derecede yaşar discuslar ise 29-30 derece uygundur diye biliyorum.Ayrıca discus gibi bir balıgın hassaslıgıda cabası diyebilirim..besleyen arkadaşlar size bu konuda yardımcı olacaklar diye düşünüyorum...
490 lt lik bir akvaryumda BARON53 de dedigi gibi ehiem 2217 yada sera 1300 gibi bir dış filtrenin bulunması gerekir hatta bu dış filtre ile birlikte bir tanede kaliteli iç filtre..
Saygılar..