İnsana alışmış iki kanarya yavrusu
Böyle kanarya dostlar başına topiğindeki babanın siyah renkli yavrusuyla, taçlı abraj renkli yavruları insana alışkın olup, kendisine en fazla değer verecek, en iyi bakacak Ankara`lı sahiplerini beklemektedir. Her ikisi de görünüşe bakılırsa erkek görünmekle beraber, bugün 21. günlerinde olan, son derece sağlıklı bu yavruların cinsiyeti için şimdiden bir şey söylemek, sizin de bildiğiniz üzere mümkün değildir.
İstekliler, 🔒 Üyelere Özel nolu telefonla veya 🔒 Üyelere Özel adresiyle yavruları on gün sonra almak üzere irtibata geçebilirler.
Ayrıca yarın dördüncü yumurtasını bırakacak olan, kulukadaki Beşiktaşlı, tepeli gloster dişisini, yavrularının çıkmasıyla birlikte almak ve böylece yavru büyütmek zevkinin yanında dört tane sağlıklı, gürbüz yavru almak isteyenler de aynı şekilde irtibat kurabilirler. Yani aynı anda dördü yavru, beş kuşu yavrular birinci günlerindeyken almak isteyenleri kastediyorum.
Bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum: Kızgınken aldığı kuşun ilk seferinde dört kez yumurtlamasına karşın bu sefer beş yumurta bırakmıştır. Bu nedenle dört yavrusuyla sözünü beş yavrusuyla diye değiştirmek istiyorum.
Kısaca, halen insana alışmış, kanaryacıların gri renkte dediği, siyahın bütün tonlarının hakim olduğu, Beşiktaşlı yavru almak için ideal bir kuş ile, taçlı, tepeleriyle kanatları kahverengi, diğer her tarafı sapsarı olan abraj denilen kuşu almak isteyenler bir hafta sonra almak için, şu anda kuluçkada olan beş yavruyu Beşiktaşlı, tepeli annesiyle birlikte almak isteyenler de on dört gün sonra, yavruların bir günlük olduğunda almak için, kendisiyle temesa geçebilirler. Bu yazıyı rumuzu kitlenen goldenritrivır abimin yerine yazıyorum.
Saygılarımla...
Yavruların ikisi de erkek olup, müthiş sağlıklıdırlar ve hala kendilerine sahip çıkacak babalarını beklemektedirler.
Yavruları, az önce geçen yıl amcalarıyla babaannelerini de alan bir kanaryasevere tanesini 15 liradan verdim.
Selam ve en iyi dileklerimle...
speculator 21 günlük yavru bir kanarya kendi yem kırıp beslenmesini sağlayabilirmi?
Sayın Kanaryaseverler;
Bir kanarya uzmanı değilim, ama kesinlikle kanaryanın yaklaşık 45 günlük olana kadar anne ve babasının desteğiyle beslenmesi gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Örneğin benim bütün yavrularımın özellikle 35 günlük olana kadar sürekli haşlanmış yumurta sarısı, bal, kum ve maruldan başka bir şey yiyemediğine şahit oldum. Yem yemesi için zorlarsanız, boğulmasına neden olabileceğinizi hatırlatmak isterim. Ancak 30 günlük olduklarında yavaş yavaş yemleri yemeye çalıştıkları da bir gerçektir. Bir kanaryanın, tüm canlılar gibi özellikle bebekliğindeki beslenmesinin ilerdeki yaşamına etkisinin çok fazla olduğunu dikkate alırsanız, bebekliğinde onu olağanüstü beslemenizin önemini de kavrarsınız.
Samimiyetle söylüyorum: Yavrulama dönemi benim açımdan tam bir işkencedir. Çünkü sabahın ilk ışıklarından gecenin geç saatlerine kadar ebeveynler ve yavruların beslenmeleri, taze yumurtalar, sebzeler ve bitlenmemesi için kafeslerin sürekli temizlenmesi gibi sorunlarla boğuşmaktan kesinlikle uykusuz kalıyorum. Gece saat kaçta yatarsam yatayım, sabahın ilk ışıklarında yemleme, suların temizlenmesi, sebze ve meyvelerin verilmesi için kalktığımdan tekrar uyuyamamamdan kaynaklanan bu uykusuzluğu ancak hafta sonlarında telafi edebiliyorum.
Beslenme bahsi açılmışken, özel bir uygulamama da değineyim. Anne kuşun eşleşme ve yavrulamasından sonra beslenmesine çok öenem verdiğimden, kısa sürede kendisine gelmesi için onu avucuma alıp, haşlanmış yumurta sarısı başta olmak üzere sürekli beslerim. Yani zorla sürekli yemesini sağlar ve kısa sürede güçlenmesine yardımcı olurum. Bunu bir yerde okumadım, kafamdan uydurdum ve çok faydalı olduğunu gözlemlerimle tespit ettim.
Siz siz olun, katkı maddesi içerdiği için mamalardan uzak durun. Geçmişteki olağanüstü sporculuk yaşamımda bir tanecik bile supradin almamış, bütün beslenmelerini doğal yollardan yerine getirmiş birisi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yumurta sarısının haşlanmasıyla balı ve kumu kesinlikle ihmal etmeyin. Yavru kanaryayı kendinize alıştırmak istiyorsanız, bunu uygulamalı ve geniş bir şekilde evimde anlatabilirim. Ancak bu işi 45 günlükten sonra yapmaya başlamanın en sağlıklısı olduğunu söyleyebilirim, örneğin aslanlar parçası oğlumu ben 45 günlükten sonra eğitmeye başlamıştım.
Eğitimin pif noktaları var. Mesela evde bir sürü yere gazete kağıtları seriyordum, o da mecburen onlara konuyordu.Sonradan gazeteleri azalttım, konduğu yerlerde azaldı, derken sadece bir koltuğun üstünde gazete koymaya başladım, oğlum da sadece oraya kondu. Yani evin içinde hiç bir yere kakasını yapmamayı bu şekilde öğrettim. Kanaryanızı kendinize alıştırmanın püf noktalarını, benim kafamdan uydurduğum yöntemler gibi kendiniz de yapabilirsiniz, ama benden yardım isterseniz, buyrun, gerekirse evime gelin, uygulamalı göstereyim derim.
Bir kanarya uzmanı değilim, daha iki yıllık kanaryacıyım, sadece zekamla ve kendi sporculuk yaşamındaki üst düzey beslenme bilgilerimle ( diyetisyenlere taş çıkartabilirim, ) bu işi yürütüyorum.
Selam ve en iyi dileklerimle...