Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Sürüngen Genel

Mesaj Ekle

Semender Besleyen Yada Bilgisi Olan? - 2.sayfa

Sevgili hayvansever dostlar merhaba ben aranıza yeni katıldım,, fena halde iguana aşığıyım,,, ama okulu bitirince işallah o zamana kadar semender beslemeyi düşünüyorum,, 40cm eninde bi plastik akvaryum buldum, üstü kapaklı yani semenderin kaçmaması açısından,, semender almayı düşünüyorum plastik akvaryum ile cam akvaryum arasında fazla fark varmıdır? birde filtreye gerek varmı arkadaşlar cevaplarsanız çok sevinirim..

img

fantastıcua

19 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet benimkide yeşil altı portakal rengi bu günlerde gram aldı :) bi ara zayıflamıştı baya

img

fantastıcua

19 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yalnız yemek yemesine çok dikkat et benim semenderim uzun bi süre yemek yemedi ve ne yaptıysam ağzını açamadım..malesefki kaybettim sonrasında da su sıcaklığına dikkat et bence.. deri değişiminde suyunu sık sık değiştirmeni öneririm..

img

güneşş

20 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba arkadaşlar bir senedir semender besliyorum yeşil renkli ama karnı turuncu ve çok yalnız eş arıyorum ama cinsiyetini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim tabiki tek problem bu değil bikaaçtane minicik balıklar aldım onları yermi çok korkuyorum bu yozden ayrı akvaryumlara koydum yardımcı olursanız sevinirim.

img

styxparadox

18 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Beyler ben size bişey söyliyimmi, Bizim köyün (Rize) yolundaki sağlı sollu derelerde bir sürü var bunlardan. Çok fazla bir bilgim olmaksızın öyle tahmin ediyorum ki, akvaryum balıklarının aşağı yukarı bulundukları su sıcaklıklarında haşlanır bunlar gibi sanki. Yani bilmeden söylüyorum emin değilim ama bizim derelerin suları buz gibidir. Hakikaten insanın eli üşüyor su içerken. Şimdi Fantastika yazmış deri değiştiriyor falan diye, acaba oda ısısındaki su fazla sıcak geliyorda ondan olmasın? Bide su klorlu falansa ne biliyim bunlar etkiler belki. Birde bence bu semenderler işini bu forumdaki akvaryumcularda bilir. Onlarında fikirlerini alın derim.

img

kertenkeleci

20 yıl 1 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ