Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
orandam bitkilerimi mahvetti.
merhabalar. 2 gün önce 2 tane oranda 1 tane altınbaş almıştım.akşam eve gelince akvaryumda bulunan bitkimi epeyca yediklerini gördüm.Cryptocoryne türü bitkiydi. şimdi bir kaç sorum var sizlere 1.bitkilerimi neden yiyorlar. 2.yemelerinin balıklar için bir zararı veya yararı var mı. 3. düzenli yemleme yapıyorum günda 2 kez sabah akşam .bunların yaptığı açgözlülükten başka bir şey değilmi:) 4.bitkimin yaprakların sararma,yer yen delinme ve zayıflama farkettim.sebebi ne olabilir.5-6 gün önce agutan kullanmıştım ondan olabilir mi? 5.12 saat aydınlatma yapıyorum.bitkimi nasıl kurtara bilirim. 6.vatoz balığıda beyaz benek olabilir mi?daha doğrusu önceki balıklarımı beyaz benekten kaybetmiştim.onlarla yaşıyan v atozumu fanus aalmıştım.tekrar akvaryuma koymaya terettüd ediyorum. teşekkürler
yapraklarda delik ve sararma mineral ve vitamin eksikliği gübre tavsiye ederim. balığın bitkiyi yeme hakkı var çünkü akvaryum onun:) zararı olmaayacaktır yemelerinin. fanustaki vatozunda bir problem yok iseki şu andaki en uygunsuz yerde akvaryumdada olmayacaktır.
yukarıdaki mesaja ilaveten: akvaryum konusunda yeniyim,keşke forumları okuyup da başlasaymışım daha iyi olacakmış. iç filtre kullanıyorum.ama fazla büyük almışım cok fazla akıntı yapıyor.bunun zararı var mı ?yada en asgari akıntıyı nasıl sağlarım? 60 lt tank için nasıl bir iç filtre önersiniz?ayrıca sirkülasyon yüzünden sürekli iç filtreyi çalıştırmasam,hava motoruyla havanlandırma yapsam olur mu?ayrıca hava taşından çıkan hava kabarcıklarının büyüklüğü önemlimidir.pek absürd bi soru mu oldu :)iyi balıklar