Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

bakın bi yav yardım

arkadaşlar ben 2tane papağan ciklıt aldım yetişkin akvaryumcu bana bunlar yavrulamaz, yumurtaları fos çıkar dedi.((he bide bu papağanlar motor çalışınca dipte duuyo kıpırdamıyolar normalmi)) he bide 3-4 cm lik sarı prenses aldım adam bunların bu boyundan 10-15 yavru alırsın dedi. acaba bunlar doğrumu yoksa kandırıldımmı:( ilgilenen arkadaşlara tşk

papağan cikletle çiftleşe bilecek en uygun tür midas ciklettir arkadaşım üretim yapmak istiyorsan bidas ciklet almalısın

slm soteci,

papaganların yavruları olmaz bu dogru.nedeni olarak sanırım papaganların ya erkekleri yada dişileri kısır olması sebebi ile.hatta papaganın farklı balıkların genleri karıştırılarak(tabi insan tarafından) dogdular diye biliyorum.aynı rottwailor(sanırım böyle yazılıyo) köpekleri gibi.Bu yüzden papaganların yavruları midas adı verilen bir balıkla çiftleşmesi sonucu olur.midaslar kısır degildir ve papaganlar bu balıkla çiftleşebilirler..

hiç bir balıgın hareketsiz kalması normal degildir.bu yüzden balıgında herhangi bir anormallik varsa bunları gözlemlemeye çalış.(derisine bak, yem yiyomu,biryerlere kendini sürtüyo mu?vs..)ayrıca suyuna hiç ilaç falan koydun mu ?En son ne zaman ve nasıl bir su degişimi yaptın?su degişim oranın ne oldu?akvaryumun hacmi ve kullandıgın filtre?

sarı prenseslerin en saglıklı üretimi ise erkek/dişi oranı en az 1/4 olmasıdır.sarı prensesler genele 3-4 cm ken yavru yapmazlar nacak olabilir mi olabilir neden olmasın.ama bana kalırsa yani istisnalar dışında diyeyim normalde en az 5-6 cm kadarlarken yumurta yaparlar..vu bu yumurtalrın çıkacagı süreç agızda kuluçka ile geçer..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Papaganin dişisinde sorun yoktur yumurtlar fakat erkek midas almalisin.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani papaganların erkekleri kısır öylemi dago, bak bunu ögrendigim iyi oldu, çok sagol..bende o yüzden yukarıdaki yazıda ya erkekleri yada dişileri diye yazdım..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Rica ederim crano ne demek :)

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

motordan kastın filtre ise ara ara çalıştırmıyosundur umarım. filtre 7/24 çalışmalı. balıkların öyle davranma olayıda motor diye kstettiğin şey çok güçlü ve gürültülü çalışıyor olabilirmi yada akvaryumun kapasitesinin üstünde balıkların ürküyor olabilir...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar bişey söylemeden edemeyeceğim Biyoloji bilgilerime dayanarak iki farklı tür hayvanın çiftleşmesinden yavru olmuyor genelde olsada at ve eşekteki gibi oluşan yavrular kısır oluyor(katır).Şimdi papağanın 2 farklı tür balıktan ürediği biliniyor peki erkeğin kısır dişinin kısır olmayışı bence mantıksız geliyor bence ikisinin de kısır olması muhtemel eğer bir istisna yoksa? Katırlar için erkeği veya dişisi kısır denmiyor çünkü katırın kısırlığının0 cinsiyeti ile alakası yok.Bilmiyorum söylentimi bu yoksa gerçekten doğru mu?

img

fatih2405

19 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

fatih2405 katırın cinsiyeti olmaz katırların tamamı erkek dogar dişi katır olmaz

img

freefire

19 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam crano kardeş rotweiller lar bildiğim kadarıyla safkan tür yani uretim değil.Onlardan üretlen tür doberman lardır.Duzeltiyim dedim!

img

korki84

19 yıl 11 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ