Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

hangi balıklar

öncelikle herkese merhaba.akvaryum kurmak istiyorum.alacağım akvaryum yaklaşık 80 cm civarlarında.acaba hangi balıkları yerleştireyim diye düşünüyorum.öncelikle papağanları çok seviyorum.bu akvaryuma başka hangi tür balık olur,yani uyumlu olurlar??? bir de merak ettiğim bir konu daha var.diyelim ki birkaç balığım var,yemleyeceğim zaman hangisine ne kadar atmalıyım.eğer yem kavgası olursa ve bazıları yem yiyemedi o zaman ne yapacağım??? yardımcı olursanız sevinirim

img

muharip

19 yıl 4 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla her balıgı koyabilirsin söleki ama sadece uyum icinde yasayanları mesela bende 85 cm var japo ve köpek balıgı bakıyorum ama ciklitler güzel gider özellikle sarı prenses ve yunus tabi karar senin diger sorun hakkında pek bi bilgim yok ama ben öyle bişeyle karsılasmadım hiç ama yemi akvaryumun her tarafına dagıt ben öyle yapıdum sorunda yasamadım... sana kolay gelsin arkadasım...

img

slave

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

abi ciklet iyi dediler.bir ciklet bir papağan birde sarı prenses düşünüyorum.alacağım akvaryum 80 cm.sence yeterli olurmu???balıklar rahatça büyüyebilirmi??? biraz acemiyim de cidden yardım ederseniz sevinirim. her türlü fikirlerinizi anlatın ben çünkü sadece japon besliyorum fanusta.

img

muharip

ÖZEL MESAJ

selam muharip papağan seviyosan papağan besle yanınada midas ciklet at süper olur tek tür yeter yem konusuna gelince akvaryumun her yerine eşit miktarda yem atarsan sorun olmaz ayrıca papağan balıkları için özel üretilmiş yemler var bu bilgileri bir kaç yayfa geriden bulabilirsin...

slm muharip, öncelikle şunu belirtmekte fayda var: ciklet(cichlid) içerisinde papaganda,sarı prenseste yer alır..yani cichlid bunların genel adıdır ayrı bir balık degildir, yüzlerce türü vardır ana başlıklar altında genel olarak tanganyika,malawi,american,victoria,africa,diye ayrılırlar ve herbirinde yüzlerce tür vardır.. akvaryumun boyu 80 cm ancak diger ölçülerinide söylemen gerekir..bana kalırsa cichlid beslemk istiyorsan en azından uygun olarak 150 tl lik bir akvaryum gerekir..n uygun koşullar için 300 lt ve üzeridir..cichlide sarı prenses ve yunuslarla başlayabirsin.erkek/dişi oranlarının 1/4 olması uygundur.daha sonra papagan cichlid alırsın bu balıgın üremesi için ise Alperen_FB ninde dedigi gibi midas diye bir tür gerekir.. balıklarına yem verirken endişelenmene gerek yok onlar yemlerini yerler, sen bu konuda rahat ol :)..senin dedigin durum uyumsuz balıkların bir arada oldugu akvaryumlarda yaşanabilir..yemlerini tetra,sera ve ototto markalarından seçersen senin için saglıklı olacaktır..balıklarında mutlaka rekabetler,kavgalar olacaktır bu doganın kanunu..özellikle yer sahibi olmayı seven cichlidler için ;)

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben 80 cm lik alacaktım ama onun yerine bir komşumuz bana akvaryumunu verdi.akvaryum enine 40-50 cm arası boyu da 60 cm sanırım.tam emin değilim ölçemedim çünkü.yarın elime geçecek.bana yakınlarım tropikal bak dedi.sevgili crano da acemiler için lepistes önermişti şimdi lepistesin yanında başka neler bakabilirim?? birde yavrulamada ne yapacam bilmiyorum.galiba balıklar yavruları emiyolarmış ve hatta yavruluktaki yavruları o hava deliklerinden bile yiyebiliyorlarmış.tabii siz biliyorsunuz ama ben bilmiyorum:-) kafanızı ağrıttım dimi:-)))) ama herşey mükemmel olsun istiyorum ve bilinçsizce başlamak istemiyorum

img

muharip

ÖZEL MESAJ

arkadaşım bence lepistes besliycekseen tek tür besle yani sadece lepistes bekle öyle bir akvaryuma bol bitki koyarsan yavrular saklanır ve kendilerini yedirmezler vatoz yerinede 2elma salyangosu at onlar daha iiyyii eğer akvaryumun kurulumu ile ilgili bilgi istersen bizler buradayız

öncelikle gelen akvaryum kullanılmış.ama 2-3 yıldır kullanılmıyor.akvaryumu bir komşum bana hediye etti.sadece alt camı çatlamış onlar taşınırken.dün alt camı götürdü ve camcı onu silikonladı.1 gün dinlensin getiririm dedi.bugün saat 11 civarı gelecek sanırım.komşum ısıtıcı,filtre,yem,yavruluk,süs,dezenfekte eden ilaçtan verdi. bugün saat 11-12 gibi kuracağız ama ben ne zaman lepistes koyacağım?? akvaryumcum 24 saat sonra koy dedi,komşum da 2 gün sonra koyarız dedi.crano nun yazdığı ise 1 hafta.ama bu akvaryum kullanılmış olduğu için 24 saat yeterli diyorlar akvaryumcular.bende şimdi balık almak için sabırsızlanıyorum ben ne zaman balık alayım???

img

muharip

ÖZEL MESAJ

kumunu süsüsnü bitkini suyunu filtreni koy ısıyı ayarla havayı aç pazartesi ilk balıklarını koy. yarında koyabilirsin ama balıkların için pazartesien uygun olandır...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

nurettindede dogru soyluyor pazartesi koy