Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

nedir bu beyaz benekten çektiğim

5 tane japon balığım vardı beyaz senek yüzünden 3 tanesi rahmetli oldu.akvaryumcu deep fix diye bir ilaç verdi bir hafta kulladım ama nafile hiç bir işe yaramadı.kalan 2 balığı bir fanusa alıp akvaryumu baştan aşağı dezenfekte ettim.kumları yıkarken kaya tuzu kullandım,forumlarda okumuştum.tuz çanlı bitkileri olumsuz etkiliyormu?. yada kullarılan ilaçlar bitkide çürüme yapabilirmi?benim bitkide bazı yapraklarda çürüme olunca akvaryumdan çıkardım.ayrıca akvaryumun biyolojik dengesini ne kadar zamanda kurarım.60 lt bir akvaryumum var.klor giderici dışında şimdi ilk başta kullanmam gereken bir ilaç varmı? teşekkürler

img

devedikeni

19 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

suyun ısı derecesini 30 a çıkar ve sabit tut tuz az ilave et kaliteli bir beyaz ilacı al kullanım şekline göre kullan tuz direk bitkilere zarar vermez ama suyun yoğunluğunu direk artırdığı için bitkilerin besin alımı etkileye bilir kullanacağın ilaçlar canlı bitkilere zarar verir ve suda ki yararlı bitki kolonilerini öldürür tedavi süresince bitkileri akvaryumdan alman en iyisi özellikle gelişim aşamasında ve pahalı bitkiyse akvaryumdan biyolojik döngü için sudan ilacın etkisini çekmen gerek bunuda su değişimleriyle ve filtreye karbon kurarrak yapa bilirsin ayrıca su da ilacın etkisini aldıktan sonra yararlı bakteri kültürü ekleye bilirsin

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm devedikeni,

öncelikle şu klor gidericiyi at çöpe gitsin..böyle saçma sapan ilaçları akvaryum suyuna falan damlatmayın.bırakın su kendi kendine klorunu atsın..kullanıla ilaçlar bitkilerinize genelde hep zararlıdır.bu yüzden bir ilaç kullandıgınızda bitkilerinizi çıkarmanız gerekir.tuz bir çok parazitin düşmanıdır ve bu sebeple akvaryum suyunda kullanılır..benim tavsiyem tuz döküncede bitkilerini sudan çıkarman olucak..

beyaz benek hastalıgının sebebi genel olarak akvaryum sıcaklıgının tam olarak sbt kalmayışından yani sıcaklık degişimin fazla olamsından kaynaklanır.ilerlemesi durdurulmazsa balıklardan balıklara geçer ve toplu ölümlere sebebiyet verir..

siz japon balıgı besliyosunuz dereceniz 24 olmalı ve kesinlikle sbt kalmalıdır.beyaz benekten kurtulmak istiyorsanız beyaz benek ilaçları kullanın ve bu ilacı kullanırken bitkileri sudan alın ialç kullanımı bittikten 2 gün sonra bitkileri iyice yıkayıp(hatta bitkilere kısa süreli potasyum permanganat banyosu yaptıktan sonra) akvaryuma koyun.benim bildigim aqua beyaz benek ilacı var bunu alın ve içerigine göre uygulamaya başlayın...

bir akvaryumun biyolajik dengesi devamlı olrak çevresel faktörlere maruz kalır..yararlı bakterileri akvaryumunuza hakim olarak yer edinmesi yaklaşık 2 haftayı bulabilir..ama önce sizin yapmanız gereken bu hastalıktan kurtulmak..daha sonrada iyice filtre ve havalandırmak..

eger yeni bir su kurmak istiyorsanız bbalıklarınızı bir karantina akvaryuma koymanız ve tedavisine orada devam etmeniz gerekecektir..yeni suya mikofish diye bir ilaç var bunu kullanabilirsiniz..yapacagınız karantina akvaryum suyunun sıcaklıgı ilk suyla aynı olmalı(24) ve bu karantina akvaryuma bir önceki sudan ekleme yapmalısınız(karantina akvaryum suyunun çeyregi eski sudan olmalı)

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dostum yapman gerek tek şey ısı 30`a yükseltmek ve akvaryumun içine 2 yemek kaşığı tuz ilave etmek. yapman gereken tek şey bu ilaçları alıpta paranı çarçur etme. ialç olarak sadece seranın su hazırlıyıcısı var onu tavsiye edebilirim. oda sadece akvaryum suyunu tamamen değiştirdiğinde musluk suyunda bulunan balıklar için zararlı olan şeyleri bağlıyı. dip çektüğünd de 1 yemek kaşığı tuz ilave edersen sorun olamayacaktır. tabi yeni balık aldığında seçici ol ve ayrı bir akvaryumda 1 hafta kadar beklettikten sonra akvaryumuna koy ki hastalık olup olmadığı anlaşılsın

img

non_2612

20 yıl 1 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herzaman su sıcaklıgını 30 a yükseltmenin çözüm oldugunu sanmıyorum..çünkü beyaz benek hastalıgına sebebiyet veren bakteri çeşidi bir tane degildir.bu yüzden hepsinin kökünü bu şekilde kuratamayabilirsiniz non_2612.

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar o hastalık benim balıklarda da çıkmıştı. en iyi çözüm tuz atmak. hemen geçiriyo. ama garanti veremem.

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ