Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
gaga rengi değişimi neden olur?
merhabalar,
bu benim yeni evlat edindiğim kuşum.ailesi kuş gribi nedeniyle salmayı düşününce ben aldım onu. Çok tatlı bir kuş ama bugün gagasının renginin kahverengiden beyazımsı maviye döndüğünü gördüm. forumları okuduğumda bunun dişilerde ergenlik belirtisi olduğu söyleniyordu. Kuşumun yaşını bilmiyorum maalesef. Resimlere bakarak bu gaga değişiminin tam nedenini söyleyebilir misiniz? Bir hastalık belirtisi olabilir mi? Kuşum genel olarak sağlıklı görünüyor ancak bu gaga olayı beni endişelendiriyor. Bilgilerinize ihtiyacım var teşekkürler.
Tam yaşı konusunda bilgi verecek kimseyi bulamazsın fakat 1,5 yaşından büyük olduğu konusunda garanti veririm. Ayrıca çok güzel dişi bir kuş ve yetişkin her dişi gibi ömrünün sonuna kadar değişik zaman ve periyodlarda cere`sinin rengi değişecektir. Yani oldukça sağlıklı ve endişelenecek hiçbir şey yok. Çiftleşme dönemlerinde koyu kahve ve koyu kızılımsı bir renk alır. Daha sonra yavaş yavaş renk tekrar açılır beyaza ve açık maviye döner. Bir süre sonra tekrar koyulaşır kahve tonlarına döner. Böylece sürüp gider ;-D Umarım yardımcı olabilmişimdir. wahshi...
teşekkürler wahshi :)
Selam azure76 Çok güzel bir dişi kuşun var.Allah bağişlasın.Ancak ben yaş olarak 1 yaşını ancak doldurmuş diyorum.(Çünkü çizgiler gözlerden çok geride değil.)Diğer konularda wahshi ile aynı fikirdeyim.(Lütfen yanlış anlaşılmasın bu benim görüşüm.) Saygılar.
sağolasın sherif :) bu tatlı kuşu dışarı salacaklardı neredeyse inanılır gibi değil. ilgine teşekkürler