Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
...japonlar...
ısıtıcı vardı ben 4 senedir bakıyorum herkez ısıtıcız dedi ama ben gittim suyu cok soguk oluyo evde ev dogalgaz ama olsun aldım 4 sene ısıtıcı ile bakıyordum hiç balık kayıp vermdim içinden cıkardım 2 hafta oluyor acaba bişi olurmu çünkü onların ısıtıcısını su kapluşlarına taktım..............................bir de japonlara bole ayrı vitamin falan veriliyomu solerseniz sevinirim
selam dariusstone arkadaşım akvaryumun bulunduğu yerde ısı sabit ise yada arada sırada bikaç derece oynama var ise soorun yok ama malum kış ayındayız ne olur ne olmaz ben olsam ısının sabit kalmasını isterdim ama sana bağlı 2hsftadırda kayıp yoksa sorun yok demektir
saol alperen
ısıtıcıyı çıkarman dogru degil..japonlar soguk su balıklarıdır ama bu derece 14 ün altına inerse onlar için ölümcül olabilir.hem inmese bile bir akvaryum suyunun herzaman sbt kalması gerekir.senin balıkların için en uygun sıcaklık 24 derecedir..sıcaklıgın devamlı degişimleri bsuyunda beyaz benek hastalıklarının çogalmasına ve bu mikropların balıklarına yapışarak devamlı artmasına sebep olur...eee gerisini biliyosun; ÖLÜM.
Balıkların için kaliteli yemler kullanır,sıcaklıgını 24 de sbtler, havalandırmanı ve filtreni devamlı açık olmasını saglar ve düzenli su degişimleri yaparsan akvaryum suyun balıkların için en uygun koşula ulaşacaktır.extradan vitamine falan gerek kalmaz..
merhaba arkadaşım bende uzun bir süredir japon besliyorum ve ısıtıcı kullanmıyorum. kış ayların akvaryumun ortalama sıcaklığı 23 derece. yani balıklar için bir risk oluşturmuyo. fakat ilk başta balıklarını hangi sıcaklığa alıştırdıysan sabit olarak o sicaklıkta kalması balıkların için daha sağlıklı olacaktır. bence ısıtıcıyı akvaryumdan çıkartarak balıklarını büyük bir riske atmışsın. tavsiyem en kısa zamanda ısıtıcıyı takarak yavaş yavaş suyun sıcaklığını eski haline ggetirmen.