Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Akvaryumum 250lt.

Selam akvaryum ve çiklit severler.Benim 250 lt akvaryumum var.Bende 2 tane papağan çiklit , 2 tane prenses çiklit 1 tane 1,5 aylık yavru prenses () , 3 tane vatoz ve adını bilmediğim 6 adet çiklitim var. Bu kadar balık akvaryuma az mı acaba daha almalı mıyım? Ayrıca yavru almak istiyorum çiklitlerden ne yapmalıyım. Dış filtre , iç filtre , kayalar yani her bişey var, sadece ilaç kullanmıyorum onun içinde ne kullanmam gerektiğini (bana nitrivec ve sera aqutan kullan demişlerdi) bilmiyorum. Yardımınıza şimdiden teşekkür.

img

mikfaki

19 yıl 5 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm,

bence bu kadar balık yeterli.papaganla prenseslerin birbirlerine uyumunu bilmiyorum ama papaganın üretimi için sana midas dı sanırım diye bir balık gerekiyo..papaganlar kısır biliyosun o yüzden kendi türleri ile çiftleşemiyorlar..

elindeki prensesler için 4 dişiye 1 erkek oranı yakalamalısın tabi en iyi üretimi istiyorsan :) adını bilmedigin cichlidlerin adını bilsen çok iyi olur...aldıgın yere bi sor olmadı bizlere tarif etmeye çalış yada resimlerini koyabilirsen sana yardımcı oluruz..

ilaç kullanımına gelince, mikofish diye bir ilaç var çogu parazitlere karşıdır ondan elinde birtane bulunsun 50 cc lik ve 100 cc lik ebatları var....en başta bu ilacı kullanmak faydalıdır(balıkları daha yerleştirmeden) daha sonrası için ise yalnızca hastalık görüldügünde kullanılır...yani senin akvaryum suyu yerli yerindeyse(herhangi bir hastalık falan yoksa) ilaç kullanma..

saygılar..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu akşam resimlerini çekeyim çiklitlerin yarın yolayayım. Ayrıca crona kardeş, görüntü ve hareketlilik açısından yunuslara bayılıyorum. Prenseslerle yunusların birbirine uyumu konusunda sorun yaşarmıyım. Ve diğer balıklar bunlara rahat verir mi(Papağanlar bayağı iri) Birde her su değişiminde ilaç kullanmam gerektiğini söylemişlerdi acaba bu da doğrumu. Şimdiden teşekkürler.

img

mikfaki

ÖZEL MESAJ

Selam mikfaki ,

Akvaryumunda papağanlar,Sarı prensesler ve alacağın yunuslar uyum içinde yaşayabilirler.Papağanlar sadece Midas çiklitle çiftleşir.Su değişimi 15 günde bir dipten akvaryumun 1/4 hacmi kadar su çekilip yerine aynı oranda taze dinlenmiş su konularak yapılır.Su değişimlerinde metilen mavisi konulması gerektiği söylensede ,su değişimlerinde suya katkısı olduğu söylenemez.10lt ye 1 çay kaşığı Kaya tuzu eklemelisin. Hippie 1

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

BALIKLARIMIN RESİMLERİNİ ÇEKTİM AMA BURAYA NASIL ATACAĞIM RESİMLERİ BİLMİYORUM. NASIL YOLLAYABİLİRİM.

img

mikfaki

ÖZEL MESAJ

html editörü yükle yazıo gönderin yanında onu tıklayarak gönderebilrsin arkadaşım

Selam mikfaki ;

Resim eklemek için aşağıdaki linkte söylediklerimi yap Hippie 1

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=19103 

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yunusla sarı prenses gayet uyumlu çiftlerdir...papaganda dursun bişey olmaz

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.