Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

brichardi!!

arkadaşlar ben geçen sene yaklaşık 2 ay kadar brichardi besledim.2 ay çünki bu balıklar bana bu hobiyi küstürdü!sebebi 2 ay boyunca yem yemeye bile zor çıkmaları.kendilerine kaya seçip ordan hiç ayrılmadılar.akşam ewe gelip ışığı açıp balık seyri yerine boş akvaryum izleyerek 2 ayımı geçirdim ve akvaryumla beraber hepsini arkadaşa verdim.daha önce 4 sene yunus ,sarı prenses ve venestus beslemiştim onlarla 4 yılım çok zevkli geçmişti!ama brichardilere hayranlığım yüzünden bunu beslemek istedim fakat hayal kırıklığına uğradım!şimdi yine brichardi beslemek istiyorm fakat aynı şeyler olurmu acaba?bnm sormak istediğim;bu hayal kırıklığının sebebi benmiyim yoksa balıklarmı?eğer bensem gerekli ortamı oluşturup tekrar beslicem yok balıklarsa ne beslemem gerekiyor?amacım tek tür beslemek ve yavrularıyla geçinen ırk istiyorm(brichardiyi bu yüzden çok seviyorm ztn)yardımlarınızı bekliyorm,şimdiden tşkler..

img

vtec

19 yıl 5 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sana brikardiler hakkında bilgi vermeme gerek yok zaten biliyorsun ben brikardi üreten bir kişi olarak en az 8-10 nadet almanı tavsiye ederim.gerisini onlara bırak daha nönce dekorda hata yapmışsın demek ki.bence devam et bu balıkları beslemek te üretmekte çok zevklidir.genede takıldığın bişey olursa sor. genelde aileyi balıklar belirler ve diğerlerini dışlar hatta öldürür.bu ilerde doğacak bebekleri korumak adına yapılır.saklanmalarına gelecek olursak. cichlid lerin genel özellikleridir kayaların içine ya da arkasına saklanırlar. benim sana önerim balıklarını yem le terbiye etmen olacaktır.

Brichardiler bence en güzel cichlid türlerinden biri. Bunun birkaç nedeni var. 1. Bakımı kolaydır. 2. Yavru almak kolaydır (eş tutmuş ve yavru alınmış bir çift için). 3. Bitkilere zarar vermez. 4. Dayanıklı geniş ısı aralıklarında yaşar, kolay kolay hastalanmaz. 5. Davranışları ve sürü hayatlarını izlemek çok zevklidir. 6. Frontosa gibi büyük boyutlara ulaşmadığından standart akvaryumlar için gayet ideal. Bence gene brichardi beslemelisin. 3 yıldır brichardi beslemekteyim ve 100`ün üzerinde yavru aldım. Yapman gereken en önemli şey doğru balıkları bulman olacaktır. Asla farklı akvaryumculardan farklı bricardiler alma. Başka bir deyişle aynı sürünün bireylerini almaya çalış. Amatör olarak bu balığı besleyen kişilerden ve aynı anne babanın yavrularını al. Ve aldığın sayı akademist `in de dediği gibi en az 10 olsun. Hatta akvaryumun büyük ise 20-30 adet al. Biraz zor büyüselerde, sabır etmen gerekse de, bir süre sonra sahip olduğun sürünün keyfine doyum olmayacak bana güven. Ve bu sürü içinden bir çok yavru veren çift çıkacaktır. Yok eger büyümelerini beklemek istemiyorsan ve kıs sürede üretmek istiyorsan daha önce yavru vermiş bir çift bulmalısın. Bu konuda tolerans gösterme akvaryumcular işin ticaretinde olduklarından sana eş olmayan balıkları satmaya çalışabilirler. Alacagin çifti yavruları ile birlikte gözünle görmeden alma. Bu biraz zaman alabilir ama sabırlı ol. Bende şu anda yavru olsa sana verirdim ama maalesef tüm yavru bricardileri sattım.

img

murathan

21 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

beyler sğlun.bu arada akademist yemle terbiye et derken ne demek istedin biraz açarmısın.. bu balıkların yavaş büyümesi yada üremesi bnm için önemli değil!bnm için önemli olan birlikte huzur içinde akvaryumda dolaşmaları,huzur içinde yavru büyütmeleri.bunun için gereken şeyleri birkaç madde halinde yazarsanız sevinirim.mesela akvaryumu yeni yaptırıyorm!1 metrelik bişi yetermi?bitki koymam gerekiyormu iç filtre ve ısıtıcı dışında bir ekipman gerekirmi?vs.. son olarak bu balıklardan tavsiyeniz üzerine aynı sürüden toplu alıcam acaba balık başına ne kadar vermem gerekiyor.bunun üretimini yapan bir petshop var,adam üçkağıtçı olduğu için kazıklamasın...ii çalışmalar

img

vtec

ÖZEL MESAJ

1 m lik akvaryum yeterli bitki koyma çünkü bu türde kumu kazar yemle terbiye: balıklarını 3 gün aç bırak bak bakalım bidaha saklanıyorlar mı. dekorda çok kaya kullanma fakat delikli kaya kullanmalısın çünkü brikardiler deliklere girip çıkmaya bayılırlar ve oralara yavru brakırlar bide kendilerini daha güvende hissederler.

Selam vtec ;

``Görünüş:
İdeal bir akvaryum balığı olan bu tür, renklerinden çok biçiminin güzelliği ve ilginç davranış şekilleri nedeniyle beğenilir.
Cinsiyet ayrımı:
Dişilere göre daha büyük olan erkeklerde alın daha yuvarlaktır.
Beslenme:
Doğada yosunlar arasında buldukları küçük su canlılarıyla beslenirler (micro-predator). Akvaryumda canlı yemlerin yanısıra kıyılmış karides, midye vs. verilebilir.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Akraba çevresi dışındaki kendi türünden veya benzer Lamprologus türünden balıklara karşı saldırgandırlar. Tek türün beslenmesi için 80 cm`lik bir akvaryum yeterli olabilir. Diğer türlerle beraber yaşatmak için ise, yavrularını büyütürken diğer balıklara karşı koruyacakları alana sahip en az 150 cm`lik geniş akvaryumlar gerekir. Küçük boylarına karşın, sınırını bilemeyen daha büyük çiklitleri dahi öldürebilirler. Tropheus, Julidochromis, Telmatochromis ve daha küçük boydaki Neolamprologus türleri ile beraber yaşayabilirler. Bitkilere zarar vermezler. Akvaryumda taşlarla kovuklar oluşturmak gerekir.
Üreme:
Bu türün üreme davranışları son derece ilginçtir. Dişi fazlası olmadığı sürece monogamiktirler. Çiftlerin oluşabilmesi için en uygun yöntem, bir grup genç balığı bir araya koymaktır. Ortalama 50-80 yumurta gizli kaya kovuklarına bırakılır. Bölge sınırları içinde çok iyi korunan yavrular, büyüdükten sonra da ebeveynler tarafından kovalanmaz ve yeni kardeşlerinin bakımına yardımcı olurlar. Böylece, doğada da görülen, yabancı balıkların sokulmadığı akraba kolonileri oluşur. Yavaş büyüyen yavrular, yaklaşık 8 ayda, boyları 4 cm iken cinsel olgunluğa ulaşırlar.`` Thumbs Up Hippie 1

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akademist ne zmn yavru sahibi olursun acaba??olursa haberim olsun,ii çalışmalar..

img

vtec

ÖZEL MESAJ

Selam akademist;

Dostum arada msn ye gel balık üretimine başladım.Yeni bir tür süpriz Dove:)))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ