Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
en bastan akvaryum kurmak istiyorum sayın tecrüberin dikkatine
ewet arkadaslar uzun bi zamandan sonra tekrar aranızdayım...ben sadece ve sadece lapistes beslemek istiyorum ve akvaryumumun ebatları 35x45x75 (en bot uzunluk) yani 80 ltrelik akvaryumu kurma tarihim 05.02.2006 su an sadece kurulu bi şekilde motor çalışır durumda akvaryumu kurduktan ve suyu koyduktan sonra contra ıchthyo adında akvaryumcunun verdiği ilaçtan damlattım 5-6 damala birtde iri tuzlardan bir avuc attım yani akvaryumu hem bitkili hemde lapistesli hale getirmek istiyorum bana yardımcı olmak isterseniz mail adresim [email protected]
lepistes beslemek istiyorsan akvaryumu bol bitkiklendirmelisin..balıkları koymadan önce suyun 1 hafta kadar filtreli ve havalandırmalı kalmalı sıcaklıgı 27 sabitle 1 hafta sonrada balıkları koyabilirsin.Ancak koymadan önce bir kaç dikkat etmen gereken durum daha var..yardım istedigin konuyu ögrenebilirmiyim.!!
sevgili crano yardım konularımı belirtmiştim hani ayrıntılı olarak bilgi vermek isteyen olur die öle yazdım ilgine tesekkür ettim he bide akvaryuma koyduğum ilacın ve tuzun bi zararı olurmu...aa unutmadan bana akvaryuma koymamı önerdiğin bitkiler varsa isimleri ve resimleri yollarsan süper olur...
cr@no`nun giriş sayfasında ki (en baştan akvaryum)bilgisinden bitki konusundan yararlanabilirsin!..
lepistesler için Elodea, Densa, Salvinia, Vesicularia, Najas, Riccia bitkilerini kullanabilrsin..
contra ıchthyo diye bir ilaç ne kullandım nede duydum...ya aslında mikofish i alsaydın yeni kurulan akvaryumlari için iyidir..çünkü bir çok zararlı bakterileri engeller suda varsa böle bir durum ortadan kaldırır hepsini..
crano akvaryumumda aynen senin dediğin gibi hava motorunu actım ısıtıcı 27 derecede ama akvaryumumda ufacık baloncuklar var bunlar zamanla gidermi yoksa bi sorunmu var bana acil olarak cvp verirseniz sevinirim
Selam tek_kara ;
Hava motorun açık olduğu sürece hava baloncukları akvaryumda var olacak sorun değil..Yeni kurulan akvaryumlarda bakteri olmaz!O yüzden ilaç kullanmana gerek yok.Sadece Kaya tuzu atmayı ihmal etme.lepistes ile gül , limon, amazon, çam , çınar, cabomba, saz, kripto, anubias gibi bitkilerden faydalanabilirsin. İnce kum köklerin olduğu yerde su dolaşımına engel olur. normal büyüklükte kum kullanabilirsin. Işıklandırma da önemli. Akvaryumuna uygun bir ışık düzeni de lazım...
sevgili DEEPFISHING48 verdiğin bilgiler için tesekkür ederim peki su andan itabaren akvaryuma balık koymaya baslasam bir sorunla karsılasırmıyım akvaryumu kurma tarihim 05.02.2006 yani balıklarda veya akvaryumda bi sorun çıkarmı fakat bişey daha var contra ıchthyo adında akvaryumcunun verdiği mürekkep gibi bir ilactan akvaryuma biraz döktüm döktüm diyorum çünkü akvaryum suyunun rengi biraz mavileşti ancak bu mavilik zamanla gitti ve su an su berraklığını koruyor bu baloncuk meselesi ise ısıtıcının etrafına felan yapısıyo daha önceki tecrübelerimde balıkların üzerlerinede yapısıyordu bu yüzden sormustum ama eğer yinede bişey olmaz diosan onayını bekliyorum....
Selam tek_kara ;
Akvaryumuna 10lt.ye bir çay kaşığı Kaya tuzu at.Önce su biraz bulanır,sorun değil kısa zamanda berraklaşır.Balıklarını bu kadar süre beklettiğin hata 2 gün dinlenmiş suya atabilirdin.Balıklar sağlıklıyken koruyucu olarak sadece kaya tuzu ve vitamin kullan periyodik su değişimlerini yap,kaliteli yemler ver gerisini merak etme.Sağlıklı Balıklar..
DEEPFISHING48 bana msn adresini verirmisin veya sen beni ekle [email protected]