Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

japon balığı

yaklaşık 1 ay önce akvaryum hobisine başladım.japon balıkları besliyorum yaklaşık 60 lt lik bir akvaryumum var.balığımın teki sadece bir yüzgecini kullanıyor,tek yüzgeçle yüzmeye çalışıyor ve çok az yem yiyor.kuyruğunda ve yüzgeçinde uzun çubuk şeklinde bir siyahlık var .hastalık olabilir mi ?hastalık belirtisiyse ne yapabilirim. yardımcı olursanız sevirim

img

devedikeni

19 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yanlıs bilgi vermiş olmuyım ama aynısı benim balıklara oldu akvaryumcu su sartlarındandır degistir gecer dedi...

img

slave

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

geçmiş olsun dostum balıgın sanırım yüzgecinde iltihaplanma olmuş..bir japon için oldukça zor..kuyrugunda ve yüzgecindeki bu siyahlık renklerinden kaynaklanıyor olmalı!!

aslına bakarsan bişey önercem ama senin balıgın durumu şu an nasıl?ters dönüyo falan mı!belkide çok geçtir..

sen akvaryum sıcaklıgını 24 derece yap ve akvaryum suyunada bir yemek kaşıgı iyotsuz tuz at ve iyice havalandır filtrende çalışsın..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hasta olan japonu kaybettim malesef, tuz olayını yapmıştım fakat doğrumu yaptım bilemiyorum forumlarda kafam karıştı, en azından diğer balıklarımda bir şey yok .tek tesellim bu, akvaryumun içine belli bir zaman aralıklarla dezenfektan dökmek gerekiyor mu? acaba

img

devedikeni

19 yıl 2 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam devedikeni ;

Tanımlamana göre balığın stres altındaydı veya su değerlerindeki anormallikler (aşırı nitrit, nitrat amanyok vs. gibi) yüzünden zor durumdaydı.Hasta balığı ayrı bir akvaryuma almalıydın. ``metilen mavisi`` ilacini kullanmalıydın.Kaya tuzu kullanımı akvaryum için olmazsa olmazdır bunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Şimdi yapacağın işlem ;

Akvaryumunda metilen mavisini kullanmalısın.prespektüsündeki oranda kullanmalısın ve daha sonra %50 su değişimi yapmalısın.Sağlıklı Balıklar.. Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam devedikeni ;

Tanımlamana göre balığın stres altındaydı veya su değerlerindeki anormallikler (aşırı nitrit, nitrat amanyok vs. gibi) yüzünden zor durumdaydı.Hasta balığı ayrı bir akvaryuma almalıydın. ``metilen mavisi`` ilacini kullanmalıydın.Kaya tuzu kullanımı akvaryum için olmazsa olmazdır bunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim.

Şimdi yapacağın işlem ;

Akvaryumunda metilen mavisini kullanmalısın.prespektüsündeki oranda kullanmalısın ve daha sonra %50 su değişimi yapmalısın.Sağlıklı Balıklar.. Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ

Selam devedikeni ;

Şimdi yapacağın işlem ;

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

ÖZEL MESAJ