Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Hergün 3-5 balık ölüyor?
Arkadaşlar canlı doğuran akvaryumumda hergün 3 -5 balık ölüyor ve meleklerimin kanatları eriyor ayrıca beyaz benek de var bazı balıklarımda 5-6 aydır durum böyle balık almaktan sıkıldım artık ne yapmam gerekiyor yardımcı olun lütfen [email protected]
akvaryumunu boşalt btün malzemeleri dezenfekte et yeniden kur...
su degişimlerini yaparken kloru gitmiş en az 3 gündinlendirilmiş su eklesi yapıyomusun.yoksa suyu hemen musluktanmı dolduruyorsun?akvaryumundaki bakteriyel ortam hala oturmamış ve bu şekilde yaparsan oturmayacaktırda..tabi böle yapıyorsan..
Merhaba, İlk etapta nurettin dede nin dediği gibi akvaryumu boşalt ve malzemeleri dezenfekte et. şu anda kesinlikle yeni balık alma hastalıklı balıklarını ayırma imkanın varsa ayır yok hepsi hastalıklı ise aynı akvaryumda tedavi edebilirsin akvaryuma mutlaka tuz ekle + beyaz benek için contra (metilen mavisi) daha kaliteli yabancı markalarıda var ve akvaryumun derecesini 29 veya 30 yap akvaryumu iyi bir şekilde havalandır. bu sırada filtreyi kesinlikle çalıştırma sadece hava taşı ile havalandır ve ilacın içindeki prospektüsü uygula.. Kesinlikle hastalığı tedavi etmeden yeni balık almamalısın.
Bu arada sakın sofra tuzu kullanma kaya tuzu kullan.
Arkadaşlar inanın çok sevindim ilgilendiğiniz için Nurettindede arkadaşımın dediğini yapıcam en son çünkü ffkarakaser arkadaşımın dediği mavi ilacı kullandım ve de sıcaklığı yükselttim yine baş edemedim ama önce dezenfekte edip sonra onun dediğini yaparsam daha ii olur yalnız dezenfekte için bişey var mı yoksa sabunla deterjanla falan mı yıkamalıyım bu konuya bi de açıklık getirseniz? Ayrıca hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim inşallah sizin balıklarınız benimkiler gibi ölmez:)
crano sormuştun ya dinlenmiş su kullanıyorum fakat buharlaşan su yerine bazen musluktan yarım tas koyduğum oluyor onun da etkisi vardır büyük ihtimalle
sabun deterjan yok sakın kullanma kaynar suda beklet plastikleri kumu ve kayalarıda kaynat sabun ve detrjan kullanmamalısın akvaryumunuda sıcak suyla yıka sonra tuzla ov o sekilde kur akvaryumunu
slm fatih2405,
buharlaşan kısmı bu şekilde doldurman pek etki etmez desemde mutlaka bir etkisi vardır.bak benim yaptıgım yöntemi sölim sana:buharlaşanı tamamlamak için benim 2 tane 2.5 lt lik pet şişem var yani bu 5 lt olur genelde4-5 günde bir akvaryuma bunları boşaltırım.sonrada hemen hepsini doldurur kapagını kapamadan bir sonraki sefere bu şekilde hazır halde bekletirim...sende bu şekilde yap.. ;)
aksesuarları ve akvaryumu baştan dezenfekte edeceksen nurettindedeninde dedigi gibi sudan başka bir temizleyici kullanma..aksesuarkarı kaynar su içerisinde beklet..akvaryum camlarını özelliklede silikonlu yerlerini(çünkü bu kısımda mikroplar daha çok kalıcı olur) iyotsuz su ile birlikte iyice yıka sonrada güzelce durula...
teşekkürler arkadaşlar hemen uygulamaya başlıyorum