Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

su değişmi

ciklit akvaryumumda su deişimi yapmak istiorum dipten su çekip içme suyumu eklym bi yardmcı olursanız sevinirim

evet arkadaşım dipteki balıkların dışkılarını ve yem artıkları çekip birkaç günlük dinlenmiş suyun akvaryum sıcaklağına getirdekten sonra akvaryuma koy yada çok yavas bir sekilde ince bir hortum la suyu akvaryuma uzun bir süre zarfına yayarak bırak.amaç baliklar şok olmasin bu işlem hem nitrat olayini düşürür hemde su tazelenmiş olur oran ise suyun dörtte birini çek

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

su degişimini dipten çekerek yapman maviimparatorun da dedigi gibi daha mantıklıdır..Ancak sen bizlere bizar bilgi verirsen bu konuda sana daha çok yardımcı olabiliriz.Akvaryumun ebatları ne?Akavaryumda ne çeşit filtrelerin var ve modelleri nedir?

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryum 80 litre civarı filtrem dıştan tetratec ex600

he bide şuan akvaryumum full içme suyu eklerken de yine içme suyumu ekliym

en az 24 saat (48 saata tavsiye ederim) ağzı açık şekilde dinlendirilmiş şebeke suyuda ekleyebilirsin

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

içme suyu koymana gerek yok çeşme suyunu en az 3 gün boyunca agzı açıkbir şekilde beklet ve sonra akvaryuma doldur.ancak 1/3 gibi bir oranda su degişimi yapıyorsan bu ekleyecegin suyun akvaryumdaki suyla aynı sıcaklıkta olmasına dikkat etmelisin.yani ekleyecegin suyu kaynar su ile akvaryumundaki su sıcaklşıgına getirebilirsin.ancak kaynar suyu kesinlikle akvaryuma dökme ekleyecegin suya dök..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ok teşekkürler

Selam farre86 ;

Dipten suyu bir hortumla yada bu iş için petshoplarda aparatlar var(neticede onlarda hortum.Pompalı hortum)çek.Akvaryum suyunun genel olarak 15 günde bir 1/4 ünü boşalt dinlenmiş taze su ile aynı oranda suyu yenile Kaya tuzu ilave et(Bu konu başlığı forumda mevcut) http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=1&FRef=1&BRef=19275   Hippie 1

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ