Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

discus...

sene başında yapmak istediklerimiz diye bir başlık vardı ve bende birşeyler yazmıştım işte ilki bu arkadaşlar

100 litrelik akvaryum 6 milim temperli camdan filtre sistemi kendi üzerinde iki adet biri su üstünden biri dipten su cekerek çalışmakta ve 5 watt elektrik yakmakta.

kapasitesi saatte 800 litredir ve tamamiyle kendi ellerimle yapılmıştır (akvaryum ve üzerinde bulunan filtre sistemi) ısıtıcı olarak 100 wattlık atman kullanıyorum ve 28 derecede sabit.

iç dizyan olabildiğince loş kahverengimsi  kütük ve siyah renk kumdan oluşmakta henüz kapağını tamamlamadım .

öneri ve uyarılarınızı dikkate alıcam teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm dede ya bu balık yüzecek biyer bulabiliyormu bence kütük sayısını abartmışsın gibi geldi bence

img

tutku05

19 yıl 4 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok iyi bir gözlem tutku akvaryumun enini bilerek derin tuttum kütükler arka cama dayalı ön kısım tamamiyle boş canı isteyince dolaşabilmekte yani... teşekkürler yorumların için.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Nurettin dede gercekten cok guzel olmus bende cok severim loş akvaryumları,Fakat bu guzel akvaryuma 6 lı bir neon grubu koysan bence cok egzotik durur.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haklısın dago benimde aklımda vardı ama karar veremiyordum heralde koyucam küçük bi grup.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

bana göre kesinlikle kütükleri abartmışsın.kumunda diskus için uygun değil.hayvana yazık olacak galiba.

sağol akademist görüşün için... kütüklerin abartılı olması sence problem yaratırmı bide resimden kumun uygun olmadığını nasıl anladın çünkü kum uygun diskus için o yüzden. sence ne gibi değişikliklerle yazık olacak balığı kurtarabiliriz? cevaplarsan sevinnirim teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

1 .si kütük sayısının bol olması demek hümik asidin bol salgılanması demek tir (herşeyin fazlası zarardır). 2. si diskuslara ben genelde kum tavsiye etmiyorum ama koyulacaksa kesinlikle ince kuartz koyulması taraftarıyım.sebebi dip temizliği yaparken pisliği daha rahat toplayabilmemizdir.kuartz kumu kullanmamızın sebebini seninde bildiğin gibi nötr olduğu içindir.senin kullandığın kum iri taneli geldi bana bence dip temizliği yaparken çok zorlanırsın kütüklerde çok pislik tutar.suyu sarartır.sen loş akvaryumu kütüklerin sayesinde fazlasıyla elde edersin dekora gerek yok ki.yazık olcak balığa derken sadece espri yaptım hemen alınma biliyorsun yaşlılar aynı çocuk gibidir. küsmek yok ok saygılar.

sağol akademist dikkate alıcam görüşlerini çok teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ