Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balıklarımın renklenmesi için ne kullanmalıyım...

Arkadaşlar balıklarımın renklenmesi için ne kullanmalıyım...ne kullanmalıyım ki balıklarımın renkleri güzel olsun ve balıklara zararı olmasın...2 tane mavi ahli balığım var ilk aldığımda koyu mavilerdi ama şimdi renkleri açıldı açık mavi oldu... ayrıca balıklarım vatozumun gözlerini felan yediler ama vatoz hala yaşıyor anlamadım neden yediler...balıkların boyları 5-6 cm vatozda aynı büyüklükde vatozu birazdaha büyük alsam yinede yerlermi...ayrıca vatoz için ayrı dip yemimi kullanmam gerekli...balıkları günde birkaç kere yediriyorum ama yine sanki hiç yememiş gibiler...sadece tetranın kırmızı yemini kullanıyorum...önereceğiniz balıklarımın gelişimi ve renklenmesi için başka yemler ve ilaçlar varmı...

img

sofuoğlu

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dengeli bir beslenme balıklarına en güzel renkleri saglayacaktır merak etme..yalnızca tetranın yemini kullanıyorum demişsin.fakat balıklarının gelişiminin iyi olmasını istiyorsan önce onlara uygun bir akvaryum ve ortam saglamalı sonrada yemlerini uygun olarak vermen gerekir.Bunun için en az 2 çeşit kuru yem 1 çeşitte bitkisel yem kullanmalısın.Ayrıca haftada 2-3 kereyi geçmeyecek şekilde canlı yemde vermen iyi olur..canlı yemi bu sıklıkta kullanman gerekmiyor ama iyi bir gelişim söz konusuysa uymaya çalış derim..kuru yemler için sera, tetra ve ototto nun ürünlerinde şaşma.balıklarına renklerinin parlaklıgı ve güzelligi için otottonun flower horn yemini alabilirsin..tüm balıklar için kullanılır nacak güney america cichligleri için daha uygundur.

Ahlilerin renklerinin koyulaşması yada açılması tamamaen normal.bu durum balıgın o anki durumuna göre degişir mesela kavga ederken, yem yerken, çiftleşirken yani heycana baglı olarak renginin degişebilecegini söyleyebirim..

vatoza gelince o bir süre daha yaşar...daha büyük bir vatoz çözüm degildir.vatozun senin balıkların için uyugn türünden almalısın.Bu durumda ahli agresif bir balık olduguna göre bu tür bayagı saglam ve biraz da büyük olmalı..vatoz seçimi konusunda diger arkadaşlar sana yardımcı olacaktır umuyorum.ben beslemedigim için pek vatoz hakkında fazla bilşey bilmiyorum..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

TEŞEKKÜR EDERİM CRANO

img

sofuoğlu

19 yıl 8 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ