Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
YUNUS YAVRULARIM ÖLDÜ :(
2 GÜN ÖNCE BİR ARKADAŞTAN EŞ TUTMUŞ 1 ÇİFT YUNUS ALDIM DİŞİNİN AĞZI DOLU İDİ TÜL YAVRULUĞA KOYDUM , SATAN ARKADAŞ BANA YAVRULARIN 15 GÜNDÜR AĞZINDA OLDUĞUNU SÖYLEDİ BENDE İLK DEFA YAVRU ALMANIN HEYECANI İLE HER KEZE SORDUM NE YAPMALIYIM DİYE KUSTURMAM GEREKTİĞİ SÖYLENİLDİ BENDE KUSTURDUM YAKLAŞIK 50 CİVARI YAVRU ÇIKTI ANNENİN AĞZINDAN FAKAT YAVRULARIN KARINLARI DIŞARIDAYDI YANİ ÇOK KÜÇÜKTÜLER SANIRIM OLGUNLAŞMALARINA 1 HAFTADAN DAHA FAZLA ZAMAN VARDI BENDE KÜÇÜK AKVARYUMA ALDIM YAVRULARI VE 1 SAAT KADAR SONRA HEPSİ ÖLMÜŞTÜ , ŞİMDİ DİŞİ TEKRAR YAVRULAMA DÖNEMİNE GİRDİĞİNDE NE YAPMALIYIM? SAYGILARIMLA
Eger ciklitlerinden yavru almak istiyorsan mutlaka yedek bi akvaryumun olmali kucuk buyuk farketmez tabi kavanoz vb birsey olamaz :) Gene ısıtıcısını koycaksin kucukte bir filtre koyarsin var oyle minik filtreler ciftlestikten ve disi agzina yumurtaları aldıktan birkaç gun sonra dişiyi o yedek akvaryumuna koy.Kucukte bir kaya koyarsan icin rahat eder yavrular hemen alrına saklanır cunku onun. Not:Yavruluk olarak kullanacagin uretim akvaryumunun dibi bos kalsin tas midye kirigi vs koyma boylece yavrularini daha kolay takip edebilirsin.
Bu arada eklemeyi unuttum eger akvaryumunda bu es yunuslarından baska balıklar yoksa bu yedek akvaryuma ihtiyacın kalmaz.
Sevgili dago arkadaşım tavsiyen için çok teşekkür ederim, evet 30 cm uzunluğunda bir yavru akvaryumum var fakat su değişikliği olmasın diye aynı akvaryumda tül bir yavrulukta tutuyordum anneyi, birde annenin uzun zamandır aç olduğundan dolayı yavruları yeme ihtimali var denildi o yüzden kusturma yoluna gittim , anneyi kusturmayıpta kendisi bıraktığında yeme giib bir durum olurmu ayrıca bu yavrulara yiyecek ne verimeli ? ve anne tekrar ne zaman yumurlar? beni bu konularda aydınlatırsanız çok sevinirim saygılarımla
Yok su degisiminden birsey olmaz hatta sen 30 luk akvaryumunun suyunun yarısını kendi akvaryumundanda alıp koyabilirsin istersen?Anne uzun zaman aç dolasır evet belki yavrularını yiebilir belki o y7uzden sana dibe bir ufak kaya koy dedim delikli yavrular hemen saklanır sende dişiyi cıkarırsın zaten agzında yavru kalmayınca,Kusturma yöntemi sağlıksız bir yontemdir aslında.Yaptıgın ufak bir hata dişi baliginin hayatına mal olabilir.Sanırım 1 ay gibi bir surede dişi balıgın kendini toparlar ve yeniden çiftleşmeye hazır olur.Ayrıca artık dişin deneyim kazandı ilk yavrulama genelde hep basarısızlıkla sonuclanır zaten.Akvaryumcuya gidersen yavrularin icin sana toz halinde yemler önerir zaten tetra sera vb kaliteli bir yem alırsan yavruların daha hızlı ve daha guzel gelişecektir.Iyı sanslar.
Bu arada soylemeyi unuttum dişi balıgını 30 luk akvaryumuna alırken tıpkı akvaryumcudan yeni bir balık almıssın gibi torbaya koy oyle akvaryuma koy torbada biraz beklesin balık torbayıda akvaryuma koycaksın biliyorsundur heralde.Boylece balık yeni suyunun ısısına falan alısır dengeler.Yani demek istedigim acıkcası birdenbire kepceyle alıp hemen 30 luga koyma :)
TAVSİYELERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, YUNUSLARIMIUN BU İKİNCİ YAVRUSU BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ BİR KEZ YAVRU ALMIŞ 50-55 CİVARI YAVRU VERMİŞ, İNŞALLAH BİR DAHAKİNE BENDE BİR HATA YAPMADAN BÜYÜTÜRÜM YAVRULARI SAYGILARIMLA
Rica ederim arkadaşım bende sarı prensesimden yavru bekliyorum bugun yumurtaları agzına alalı 4 gun olmuş oldu ikimize ve herkeze tabiki bol şans :)
selam anilcaglar bi kere yunusu niye tül yavruluga koydun anlamadım akvaryumda tek yunuslar varsa tül yavruluk ve benzerine ihtiyacın yokkk yavrular annenin yanında rahatca yaşarlar dı belkide ölüm sebebi buydu aç kalmış da olabilirler yavrular için artemia al ve bidahaki doğum için akvaryuma kaya ve saksı türü şeyler koyki anne akvaryumda başka balık varsa yumurtaları saklasın
Sevgili Alperen_FB arkadaşım akvaryumumda 9 yunus 1 frontosa ve bir kaç balık daha var o yüzden tül yavruluğa koydum, tavsiyen için teşekkür ederim