Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Japon Balıkları niye büyümez
Yaklaşık 4 senedir 4 tane japon balığım var. Bu balıklar 4 sene içinde %25 büyüdüler oysaki kuzen birlikte balık almıştık onun kiler 2 ye hatta 3 e katladılar. Sebebi ne olabilir... Akvaryum Şartları Dış filtre kullanıyorum Kum yok Bir kaç tane taş var Filtrenin çıkış ağzı direk suya saplı yani Suya oksijen vermiyorum ayrı bir cihazım yok yani Sebep nedir.... Yardımcı olursanız sevinirim....
su şartlarını önemli olduğunu düşünüyorum, yani akvaryum boyutuna göre, belli periyotlarla dipten su çakilerek ak varyuma taze su eklenmeli, bence bu şelikde gayet hızlı büyürler. VE yem kalitesi de önemli...
dengesiz beslenme, bitkisi olmayan bir akvaryum ve akvaryumun hacmi.akvaryum hacmi büyük, bitkilerin yerinde ve balıgına gereken ögünü(kuru yemler bitkisel yemler ve canlı yemler) verirsen bir problem yaşamazsın..
Selam orunos ;
Tetra ve Sera`nın Japon balıkları için üretilmiş bir çok alternatif yemi var onlardan kullanmanı öneririm
Deep ben ciklitlerimi sabah aksam besliyorum sabahlari vitakraft in chichlid isimli bitkisel yemini kullaniyorum aksamlari ise gene vitakraftin kaz cigeri yemini kullaniyorum bunlardan daha iyidir dedigin yem varmi acaba tam markasini verirmisin bir de sabah hangisini aksam hangisini vereyim?
Selam Dago ;
aşağıdakiler sadece SERA`nın alternatif yemleri site araştırmasını sen yap dostum nette bulabilirsin TETRA`nın alternatif japon yemlerinide...
SERA GOLDY COLOR
SERA VIPAN -250 ml.
SERA GRANUGREEN
SERA GRANUAR 1000ML
SERA GOLDY ROYAL vs...
Yalniz ben ciklit besliyorum deep bu goldy adindakiler sanirim japon baligi yemi goldfish :)
Dago sen çiklet yemi istemişin al dostum,
SERA CICHLIDS STİCKS 1000 ML Kullanımı üzerinde yazıyor.Her türlü cıchlıds yemi TETRA`dada mevcut bu seranın sadece bir ürünü örnek yazdım sana
Tesekkur ederim deep onlara madem dogal ortamlarini veremiyoruz bari en iyi kosullari saglamaya calisalim :)
deep in söylediği yemler büyümeye kesinlikle yardımcı ama tek sorun beslenme değil yerde önemli 1cmlik bir litre su gerekir sende kaç balık var ve akvaryum litren kaç buna göre hesapla belki yer darlığından büyümemişlerdir ayrıca japon balığı yavaş gelişen bir türdür