Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Acemilik Zor Yardım Sewap...

3 aydır akvaryum sahıbıyım ama olen copcu ve vatoz balıgının haddı hesabı yok.Ilac dezenfektan fıltre tertemız kum,mercan,cakıl(kaynatıyorum dezenfekte etmek ıcın) hersey war.Nedır allahaskına sorun.Bı de boyle ıcı gorunen ufak bı balıgım var,onun da yuzgeclerının bıtım yerlerı tıftık tıftık oldu hıc yem yemıyo ama sımdılık ıı gorunuyo.naapsam ıı olurlar. EMEGI GECEN HERKESE SELAM EDER,ııGUNNER DILERIM...

img

aylinak

19 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı kullaniyormusun?

img

maviimparator

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tebrık ederım bı onu yazmayı unuttum onu da sen buldun,Elbette war bu zamanda ben usuyorum onlar 27 derecede sabıtler

img

aylinak

ÖZEL MESAJ

her koşul tamam sa sorun aldığın balıklarda olabilir.

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

Nıe ılle de watos we copcu ve o fosforlu transparan balıgın hastalıgı nedır acaba

img

aylinak

ÖZEL MESAJ

Aylinak neden illede vatoz veya copcu deniyorsun?Ben sana git bikac lepistes al derim mesela 2 erkek 4 disi.Lepistes dayanikli baliktir hastalik olmadigi surece onlarda ölürse akvaryumunda hastalik var heralde.Ici gozuken diye tarif ettigin balik bircok tur olabilir tariflerinde hepimizin bildigi lepistes baligini kullanirsan belki sana daha iyi yardimci olabiliriz.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

başka bir balık tarafından deforme edilmiş de olabilir ama mantarında belirtisi cürüme dir başka hangi balık var akvaryum da ve boyutları nedir

img

maviimparator

ÖZEL MESAJ

Akvaryum 50 cm`lık sanırsam klasık bı akvaryum.vatos ve copcu dısında 4lepistes,3moly ve bı de o fosforlu var.beyaz benek ıcın ılacım var,ama mantarsa bu hastalık nasıl anlarım ve dıgerlerıne bulasmaması ıcın ne yapabılırım acaba?

img

aylinak

ÖZEL MESAJ

3 aylikmis akvaryumun zaten bulassaydi coktan bulasirdi hastalik lepisteslere.Emin olmak istersen fosforlu baligi geri ver saglam baliklarini ayir akvaryumune en bastan copcusuz vatozsuz kur ama once iyice bir temizle kaya tuzunuda eksik etme.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aylin aylin yuvana geri dön...
Varmı kaplumbağalarda kanat kuyruk erimesi falan filan.Ne işin var balıklarla..Hem kendine hemde balıklara acı.Dimi ama :))
Yeni balık alma illa alacaksan tropik değil direk cichlid lerle başla.Ama önce o akvaryumda toptan bir su ve kum değişimi-temizliği yapılması lazım.Kaplumbağlardan sonra tropikler sana çok zevk vermez.Sen en iyisi akvaryumcudaki cichlid lere bir daha bak.Bir önemli noktada şu bu kış aylarında balığı akvaryumcudan aldıktan sonra yolda eve getirirken nasıl şartlarda getiriyorsun.Yol kaç dakika sürüyor eve geldiğinde balığın torbadaki su ısısı kaça düşmüş oluyor.

img

frozen

19 yıl 4 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ