Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ortalıkta yumuurta yok

hocam ortalıkta yumurta yok bişey yok bnm erkek rivulatus bana kafa tutuyo cama yaklaşınca kabarıo cama vuruo nedir bu :)?

Sana kafa tutuyor olmasi onemli degil bi onceki msjda arkadasa cvp yazmissin ve sanirim baska ciklitlerinde var.Eger onlara kafa tutuyor olsaydi suphelenmen gerekirdi.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

o balıkların tipik özelliğidir her cama yaklaştığında solungaçlarını açarak sana doğru yaklaşırlar ve seni takip ederler. sebebi bölge savunmacılığı yapmalarıdır.

Selam ;

akademist`e katılıyorum.. Thumbs Up

Sevgiler. Clown Fish 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

her cichlidler  yerlerini korumak ister yani yer sahibi olmak, bunu en fazla yapanlarda american cichlidlerinde yer alır .mesela zebralar, rivulatus kendilerini kanıtlama çabasındadırlar.o yüzden balıklarının böyle bir davranışta bulunmaları gayet normal.şöyle bir 20-25 cm olsunlar şelale akar gibi su sesleri çıkarmaya başlayacaklar ayrıca bazen cama öyle bir kafa atçaklarki  kırılcak diye korkacaksın..biraz abarttım galiba :) ama durum böyle, bende besledigim için biliyorum ve bu kafa tutmalarına hastayım.

bir kavgada solungaçlarını kaldırır yüzgeçlerini gerginleştirirler ve karşısındakinin agzına yapışırlar, birbirlerini korkutmak için şiddetle titrerler, yan yana geldiklerine dolanır ve birbirlerini iterler.cama yaklaştıgında sanada aynı duygularda bulunması gayet normaldir.

Ayrıca anne yumurta dökecekken çok sinirli olur bunu yanklarındaki beneklerin iyice belirli olmasından anlayabilrsin.Bu balıklar bir heyecan durumunda mesela başka bir balık tarafından tehtid altındayken, kavga yapmadan önce kafalarının üzerlerindeki kalın çizgiler bariz belli olur ve renkleri iyice koyulaşır..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam ;

Bölge savunmacılığı yapıyorlar.Kendilerine göre sahiplendikleri bölgeyi koruyorlar.Sana karşı bile...

Sevgiler. Pisces 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ