Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ev yemi?? - 2.sayfa
arkadaşlar ev yemi hakkında bilgi alabilirmiyim daana yüregi ni tavsiye edermisiniz ne şekilde vermelym ne sıklıkla dier canlı yemlere göre hangi daha üstündür ??
arkadaşlar bikardiler için evde yapılan yemler hakkında bilgi verirseniz sevinirim teşekürler
merhaba 150 litrelik bikardi akvaryumu için ne sıklıkta su değişimi yapmak gerekli
Selam farre86 ;
Anlattığım ev yemini yaptınmı deneyimlerini bizlerle paylaşmanı bekliyoruz dana yüreğine gelince onuda anlatmıştım bir mesajda ama tekrarlıyayım ;
Dana kalbi astronotlar için çok önemli bir protein kaynağıdır.Ancak balıkları beslerken akvaryum suyunda yağlanma ve parazitlenme olur.Bir diğer yan etkiside balıklaradır.Direk olarak işlenmemiş et ve et ürünleri balıklarda bakteri ve parazit üretir.Ancak bunun önlemini az da olsa şöyle alabilirsin.Dana kalbini buzluğa koy.Donduktan sonra rendeyle ince ince rendele...daha sonra balıklarına ver.Ancak yiyeceklerinden fazlası suyun dibine çökmesin.Buda akvaryumdaki nitrat oranını yükseltir...
farre86 sana değişik bir tarif daha vereyim sen istedin dostum
Alternatif;
Malzemeler: Çok iyi temizlenmiş,yağlarından ve sinirlerinden arındırılmış dana kalbi,karides,sarımsak(az miktarda),zeytin yağı (az miktarda),multi-vitamin hapları(one a day),ıspanak,pul biber,çok az tuz,balık eti (az miktarda insanların yediği her türlü balık olabilir).Bu malzemeyi mutfak robotunda hepsini karıştırarak iyice ufalayıp plaka haline getir ve sonra buzlukta sakla.Balıklarına vermeden önce çıkart ve bir rende yardımıyla balıklarına ver onların, 1 ay içinde balıklarındaki renk canlılığını vede büyüme hızını farkedeceksin.
hocam dana yüregine daa vermedim geçen dandik bi kasaba gittim dana yüregi varmı dedim adam o ne nabıcan dedi :):)
msnin varsa versene orda biraz sorularımla bayıltıyım seni :)deep fishing
hocam ekledim de online diiilmisin? sen ekle istersen farre86@hotmail