Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
GÖZLERİNİ YİYORLAR.....
2 tane sarı prenses,2 tane ahli ve 1 tanede vatoz besliyorum.1tanede çöpcü vardı gözleri oyulmuş bi şekilde ölü buldum.Sonra belirli aralıklarla defalarca çöpcü aldım hepsininde gözlerini oyup öldürdüler.Ben hiç çöpcü besleyemicemmi????
ben deki çiklitler kırmızı vatozumun gözlerini yemişti vatoz aylarca gözsüz yaşadı biraz ilginç ama doğru vatozu akvaryumdan çıkardım canlı doğurgan akvaryumuna bıraktım yem almaya başladı ama bir süre sonra iki gözü bir den olmadığı için öldü yani senin çöpçülerin gözlerini yemeleri çok doğal aynı zaman da bir kere alışmışlar 3 saniye hafızaları olmadığı için atsan yine yiyecekler yani üzülerek söylüyorum besleyemeyeceksin vatozdan hiç şüpelenme çiklitler yapıyor bunada emin olabilirsin akvaryumda çöpçünün kaçacağı yerler yapsanda çöpçü sağlıklı beslenemez ve sitres içinde yaşar ve yine ölür
Selam, Komando çopçelrin yaşaması zor.Dediğin gibi hayvan telef oluyo rahat bırakmıyolar. İllede çopçuu besliycem diyosan makrakanta beslemelisin hem gorunus olarak da çok guzel.Ama tek dezavantajı fazla buyumesi.
Olur olmaz balıkları birlikte besleyip öldürmeyelim lütfen. Çöpçülerle çiklitlerin birarada olmayacağını herkes bilir. Amerika yı yeniden keşfe gerek yok. Bilinmiyorsan alırken akvaryumcuya sorulabilir. Ya da forumda. Makrakantalar olur ama çiklitlerin boyu çok büyük değilse.
makrakanta botia türkerini besleyebilirsin hatta frenatusları da bu balıklar akvaryumda oluşabilecek tüm kabukluların kökünü kuruturlar ve balıklarına bu tür hayvanlardan bulaşacak hastalıkları da başlamadan yok etmiş olurlar.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Esen kalın....
bu işi yapsa yapsa ahli yapmıştır..bana kalırsa bu balıkları besliyorsan çöpçüden vazgeç.yada vazgeçme akademistin dedigi türü al.ben hiç beslemedm bu türü bilmiyorum.yada alacagın çöpçüler balıkların kadar olmalı.
Saygılarımla,
Crano