Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DİSCUS A BAŞLANGIÇ VE CİNSİYET

Bildiğiniz gibi discuslar akvaryum balıklarının kralıdır gerek şekilleri,gerek,boyutları gerekse renkleri bakımından çok güzeldir bakım derecesine göre biraz zordur ama akvaryum konusunda yeterli tecrübesi olan rahatlıkla besleye bilir.Önce canlı doğurgan sonra çiklit besleyen birisi artık discus akvaryumuna geçebilir.Akvaryumun kurulumuva gelince normalde balıklar için 40-50 lt su balık başına tavsiye edilse de elimizden geldiğince büyük bir akvaryum kurmalıyız discuslar akvaryumdaki döngüden çok etkilenirler onun için biyolojisi oturmuş bir akvaryuma bırakılmalıdır düşük nitrat değerleri isterler aksi olursa balık sönük kalır,su değişimleri çok önemlidir elimizden geldiğince su değişimleriyle nitrat seviyesini en alta çekmemiz gerekir böyle olunca balık baba ve anneden aldığı genleri tam anlamıyla sergileyecek mütiş boyutu olan 23-25 cm ye gelecektir neden gelişim aşamasında balıkların suyuna önem gösterilirse geleceği en son hale gelir yoksa 16-17 cm ye mahkum oluruz ama inanın büyük boyutlardaki discuslara bakmak daha keyif verici birşeydir discus akvaryumunu evde sakin bir köşe koymak en iyisi böyle ce insanları daha az görüp sitrese girmelerini önleyeceksiniz akvaryumunuzu da yeride seçtikten sonra akvaryum krula bilir kum olarak kireç içerikli olmayan kumları kullanmalısınız su eğer kullanırsanız zaman içerisinde suyun içine karışır suya sertlik verir tuz ruhu testi çok işe yarar kullanacağınız kumu bir kaba boşaltın ve içine bir miktar tuz ruhu dökün eğer çok etkili bir şekilde köpürme varsa uygun değil demektir köpürme olmazsa uygun demektir uygun kumu seçtikten sonra güzel bir dekora geldi sıra akvaryumda yapay bişe kullanmanızı tavsiye etmem mesela renkli şatolar doğal ortamlarını taklit ederken şatonun orda ne işivar diyebilirim bunların yerine canlı,bitkiler ve ağaç kökleri olabilir kaya mercan kullanılmaz bunlar balıklara sert oldukları için zarar verir ve suyun kimyasına önemli şekilde etki yapar kullanılacak kökler mango kökleri olmalıdır ve suya kahverengi rengi vermemelidir uygun dokoruda seçtikten sonra kumlar temiz bir şekilde yıkatın alt zemine serin bukonuda küçük bir not ama önemli başka yerden kolay kolay duyamazsınız kullanacağınız kumu biraz kalınca serin bu bitkilerin gelişimi için faydalı olacaktır asıl önemli olan AKVARYUMDA OKSİJENLİ VE OKSİJENSİZ ORTAMDA YAŞAYAN BAKTERİLER DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLURSALAR SUDAKİ ZARARLI BİLEŞİKLERİ ÇOK KISA ZAMAN DA AKVARYUM ORTAMINDAN UZAKLAŞTIRIRLAR NORMAL ORTAMDA AKVARYUMDA OKSİJENLİ ORTAMDA YAŞAYAN BAKTERİLERİ BULUNDURMAK KOLAYDIR AKVARYUMUN HEMEN HERYERİNDE HAVA NINDA SAYESİNCE OKSİJEN DAĞILIR VE BU BAKTERİLER YERLEŞİR SORUN OKSİJENSİZ ORTAMDA YAŞAYAN BAKTERİ KÜLTÜRLERİDİR BUNLARADA KESİNLİKLE İHTİYAC VAR NASIL OLACAK?TABİ BANA GÖRE KUM SEVİYESİNİ YÜKSEK TUTARAK ALT KISIMDA OKSİJENSİZ BİR ORTAM YARATARAK ORTAM OKSİJENSİZ OLACAĞI İÇİN BAKTERİ KÜLTÜRLERİ BURYA TOPLANACAK VE BALIKLARIN ÇIKARDIĞI ZARARLI ZEHİRLERİ BESİN OLARAK KULLANARAK OKSİJENLİ ORTAMTAMDA YAŞAYAN BAKTERİLERLE UYUMLU BİR ÇALIŞMA YAPACAKLAR VE AMONYAK.NİTRİT.NİTRAT DEĞERLERİ HERZAMAN ALT SEVİYEDE OLACAKTIR KUMLAR ÇOK KÜÇÜK OLMAMALIDIR YOKSA TAMAMEN BİR BİRLERİNE GİRERLER VE BAKTERİLER YERLEŞEMEZ AYNI ZAMAN DA KUM AKVARYUMA BIRAKILIRKEN ÜZERİNE BASTIRMAYINIZ BU BEN DENEYEREK GÖRDÜM KALIN KUM SEVİYESİ OLAN AKVARYUMUMDA DİĞER AKVARYUMLARIMA GÖRE NİTRAT SEVİYESİ HERZAMAN DAHA AZ OLDU AZ OLMASININ NEDENİ BAKTERİLERİ AKVARYUM ORTAMINA DAHA UYGUN ŞARTLAR ALTIN DA TAM OLARAK YERLEŞİMİ SAĞLAMAMDAN DOLAYI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM . Kumu gerekli şekilde serdikten sonra doldurun ilk önce klordan ve ağır metallerden ayırmak gerekli onun için dış filtreye aktif karbon bırakın klor giderici de atabilirsiniz 24 saatten sonra artık su klordan arınmış olacak ve şimdi döngü için artık start verile bilir ve suya yararlı bakteri kültürleri atınız bundan sonra 15 gün içerisinde suyunuz hazır eğer akvaryuma discusları bırakmadan önce küçük balıklar atarak 6 lı bir lepistes gurubu döngü için çok sağlam temeller atmış olacaksınız(kafa karıştıran bir şey olursa çekinmeden sora bilirsiniz cinsiyet ayrımına gelince şimdi çeşitli kitaplar da bir çok yöntemler var yüzgeçler falan ama bunlar klasikleşmiş bil giler ve ancak çok büyük balıklar olumlu sonuçlar veriliyor şimdi bunları anlatmamın biyararı olacağını sanmıyorum ve size yüzde 85 değerinde goğru sonuç veren yöntemin şekillerini atacam gerçekten çok etkili bir yöntem ve 8-9 cm balıklar da kolaylıkla seçim yapa bilirsiniz aynızaman da bu balığı besleyerek tecrübe kazanarak kolaylıkla ayırt edebilirsini.YANLIZ şekillere bakılar verilen kararlar da sizi yanıltan bir şey olabilir bu da balıkların hastalanarak kuyruk ve yüzgeç lerdeki kopukluklar buna dikkat etmelisiniz ve ayırımı sağlıklı balıklar üzerinde yapınız.Bilgi paylaştıkça büyür

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üst taraftaki çizim erkek balığa ait olan alttaki dişiye bi yanlışlık olmasın

img

diamond

ÖZEL MESAJ

diamond merak ettimde senin 25 cm büyüklüğünde discusun varmı resmini göndermen mümkünmü çok teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

şuan yok ama sahip olmak pekte zor değil balıklarım ital singapur balıkları eğer ana ve babaları oldukça büyükseki büyüktür balıkları çok kısa sürede büyütecem her ay burya resimleri atacağım ve görebileceksiniz

img

diamond

ÖZEL MESAJ

ÇOK BİLGİLENDİRİCİ Bİ YAZI OLMUŞ TEŞEKKÜR EDERİM.KAFAMA TAKILAN ÇOK SORU VAR AMA ŞUNU SORAYIM SADECE ŞİMDİ BEN HİÇ BU TARZ BALIKLAR BESLEMEDİM AMA BAŞKA CİCHLİDLER BESLEDİM.ŞİMDİ BU NİTRAT SEVİYESİNİ DÜŞÜRMEMİZ GEREKİYOMUŞ YA O NE OLUYO BİDE BUNU NASIL ÖLÇERİZ AÇIKCASI BEN ŞU BAKTERİ KÜLTÜRÜNÜ FALAN İLK KEZ DUYDUM BİDE BUNLARI ANKARADA NEREDEN BULABİLİRİM?

Cok tesekkur ederiz diamond.Sanirim ben ciklitlerime iraz daha devam edeyim :)

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yavru discuslar büyüklere yetişmiş discuslara oranla su değişimlerine dah dayanıklı oluyorlar. bu yüzden balık hangi su şartlarında büyütülmüşse öyle devam edilmelidir. discus bakmak tecrübe istesede şu anda gerek yerli gerekse ithal discuslar üretim şartları nedeniyle çok hassas su şartları istememektedir. bu yüzden eğer balıklarınızı ihmal etmiyecek iseniz düşündüğünüz kadar zor bir balık değildir. eğer discusu yavru iken satın alırsanız tabiki yavru derken artık ebeveynden ayrılmış ve yemlenmeye başlamış olmalıdır işiniz su şartları bakımından dahada kolaylaşır. eğer oturduğunuz bölgedeki sular kireçli ve sert değilse dinlendirerek kullanabilir ve çeşme suyunda discus besleyebilirsiniz. dikkat etmeniz gereken nokta çok iyi filtrasyon kaliteli yem su değişimleri ve balığı anormal davranışalara karşı gözlemlemek. ben discus beslemenizi öneririmki artık global dünyada elimizin altında internet varken sorun çözümlerine rahatça ulaşabilir ve az tecrübeye sahip olsanız dahi problemleri kısa bir araştırmayla çözebilirsiniz. ilk discusunuzu bilen biriyle almanızı tavsiye ederim çünkü akvaryumcular hiç birimizin babasının oğlu değil... tamamen kendi fikirlerimdir teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

balıklar hangi balıklar olursa olsun akvaryum içerisindeyken yaşarken kapalı bir sistem içerisindedirler beslenmeye bağlı olarak dışkı çıkarılar düşüne biliyormusunuz suları değişmeden aynı devamlı dışkı çıkarıyorlar bu pislik gün gün artıyor nasıl oluyor bu iş? şimdi balıklar su sindirim olayını gerçekleştirdikçe ilk başta suya amonyak denilen zehirli bileşiği çıkarır bu zehirlidir ve zehirli atıkların en zehirlisidir akvaryum ortamında 0,1 mg balıklar için öldürücüdür ikinci zehirli atığımız nitrit tir buda zehirlidir balıkları öldürebilir üçüncü son atığımız nitrattır bu balıklar için öldürücü etkide olmasada seviyesinin yüksek oluşu balıkların metobolizöalarının sağlıklı çalışmasını engeller buna bağlı olartak balıklar küçük kalır.Şimdi fazla kafa karıştırmadan yararlı bakteriler bu işe yarar sırasıyla amonyağı nitritr nitriti de nitrata çevirirler tabi her birini ayrı ayrı bakteriiler çevirir bu zehirli bileşikleri besin olarak kullanırlar akvaryumda oluşan son bileşik nitrat su değişimleriyle halledile bir nitrat.nitrit.amonyok test lerle ölçülür akvaryumcular da bulabilirsiniz Bakteri kültürleri zaman la akvaryumda kendiliğinden oluşurlar zaten biz oluşumu hızlandırmak ve bi katkıda bulanmak için bu piyasa da satılan bakteri kültürlerini alıp akvaryuma bırakırız bunlar da akvaryumcular da bulabilirsiniz sera morene buna bir örnektir

img

diamond

ÖZEL MESAJ

çizimler akvaryum dergisine aittir.bende bu yöntemle ve başına bakarak cinsiyet tayini yapıyorum özellikle diskus besleyen arkadaşlar varsa son sayıyı da alsınlar.vede bayinizden diskuslarla ilgili olan bölümü isteyin.son derece tatmin edici bilgiler var.teşekkürler diamond.

çizimler akvaryum dünyası dergisinde yayınlandı ama dergiye ait değil 6 ıncı sayı da buna yer yer verdiler ama dergi çıkmadan aylarca önce bu yöntem biliniyordu yabancı bir siteye ait

img

diamond

ÖZEL MESAJ