Kedi Sağlıgı ve Bakımı

LÜTFEN BANA FİKİR VERİN !
Arkadaşlar 4 aylık dişi kedim var çok tatlı ama ilginç hareketleri var benim genelde tsort larımı emiyo:) normalmi sizce ?birde kısırlaştırma konusunda çok kararsızım sizce ne yapmalıyım ?

jales`e baştan sona katılıyorum.ve kısırlaştırılma,mümkünse geç yapılmalı.benim kedim 20 aylık,yakında kısırlaştırmayı düşünüyoruz.kısırlaştırmanın faydaları olduğunu biliyorum.ve kedilerin 1 kereden fazla yavrulamasını doğru bulmuyorum.en azından şu birkaç yıl..bu hayvan nüfusu,sahipsiz kedi-köpekle dolu sokak ve barınaklar ve onlara arkasını dönen insanların çokluğu,geçerli bir neden bana göre.her yıl anneliği tadıp hemen arkasından sürünen yavrularını görüp acı çekmesi pek iyi değil.. veteriner,Farlutal vermişti kedime.ama bu,hormon preparatı.hormon dengesini bozuyor..ve meme veya yumurtalık kistine neden olabiliyor.ki benim kedimin yumurtalığında vardı zaten..kullandığımız dönem hiç kızgınlığa girmemesi bizim için ne kadar rahat olsa da ben bağırmasını tercih ediyorum.ki kist yüzünden de bir dönem çok inlemişti bebeğim,tekrar yaşatmam o acıları.. 2 yaşına doğru kısırlaştırılmalı diye düşünüyorum.gelişimini tamamladığından emin olmak lazım.

elendil,dediğin iğne galiba 4 ayda bir yapılan birşey.veteriner de önerdi ve kızgınlık dönemini atlatınca tedaviye başlayacağız.ameliyat olsun istemedim,bünyesi sağlam değil pek.şimdilik böyle 4 ayda bir vurulacak. bir de kordon bağlama olayı varmış.kordonu bağlanan kedi çiftleşebiliyor normal kedi gibi,sadece yavrusu olmuyor.o da güzel bir yöntem.müstakbel sevgilisinde onu uygulatmayı düşünüyoruz

cevap için teşekkürler.veterinere gidince ismi karşılaştırıcam. iğne vurulunca kızgınlık dönemine girmiyorlarmış.o yüzen çiftleşme isteği olmaz sanırım.bir de öyle cadı bir kızasa yolar atar erkeği :)) (benimki de cadı gerçi) kordon bağlatma işini iyice araştırıcam,denildiği kadar iyi bir yöntemse iğne yerine kordonu bağlı bir erkek olacak çözümümüz.

elendil,o iğne 6 ayda bir de yapılıyormuş.aynı iğneymiş ama kediler genellikle 4 ayda bir kızgınlık dönemine girermiş ve 6 ayda bir olarak düzeni yoksa,4 ayda bir yapılması daha uygunmuş,garantiymiş daha doğrusu. kordon bağlama operasyonunun adını unuttum,değişik bir ismi varmış..kısırlaştırılmamış gibi,çiftleşme ve kızgınlık aynı ama yavru olmuyor,sperm üretimi durduruluyor sadece.2 kedisi olanlar için güzel bir yöntem.ya da sokak kedileri için.onları kısırlaştırıyorlar,sonra dişiler çiftleşebilecekleri başka erkekler buluyorlar ve yine hamile kalıyorlar.bu,daha uygun bir yöntem gibi göründü bana.gelecek olan kedi kısır olmazsa bu operasyonu istiyorum,o zaman kızımın da iğne kullanmasına gerek kalmaz.

bence küçükken kısırlaştırma ben kedimi kısırlaştırmak zorunda kaldım ama senin kedilere bakacak imkanın varsa kısırlaştırma.ben bir kediye zor bakıyom:)

BENCE ŞORTLARINI EMMESİ NORMAL.BENİM KEDİM DE BİR ZAMANLAR YAPIYORDU.MERAK ETME Bİ SÜRE GEÇER.BENCE KEDİNİ KISIRLAŞTIRMA ÇÜNKÜ ÇOK ŞİŞMANLIYOR.YAZIKK.BİR DE SEVİMSİZ OLUYORLAR.KESİNLİKLE KISIRLAŞTIRMAYA KARŞIYIM.

şişmanlamamaları için diyet mama verilebilir,oyunları sıklaştırılabilir.ki hepsi duba gibi olacak diye birşey yok.sahibinin özen göstermesi lazım,umursamazsa herşey olabilir. doğurtup da yuva arayan yüzlerce kedi arasıa yenilerini eklemenin mantığı yok.ayrıca kısırlaştırma,birçok hastalığın oluşmasını engelliyor,bu çok güzel.ve çoğu dah sakin oluyor

merhaba, kedinizi kısırlaştıracaksanız ilk kızgınlığını göstermeden yapmak en iyisi böylelikle gelecekte karşılaşılabilecek meme tümörü riskini hayli düşürmüş olursunuz.saygılar... Hayvanseverlerin buluşma noktası 🔒 Üyelere Özel

merhaba kediniz henüz küçük olduğu için annesini emme iç güsü ile hareket ediyor.o yüzden bu durum normal merak etmeyin.kısırlaştırma konusuna gelince bu konu tüm hayvanseverler arasında çok tartışılan ve kararsız kalınmış bir konu.kısırlaştırmak kontrolsüz üremeyi engellediği gibi ev kedileri içinde faydalı bir durum.birde şu açıdan bakalım soyları tükenme tehlikesi olan bir hayvandan bahsedilmiyor ise onun iyiliği için yapılmalı diyorum.

ync yazdı :
Arkadaşlar 4 aylık dişi kedim var çok tatlı ama ilginç hareketleri var benim genelde tsort larımı emiyo:) normalmi sizce ?birde kısırlaştırma konusunda çok kararsızım sizce ne yapmalıyım ?

Emme konusu anne işküdüsünden.Çünkü bebek olduğu  için emme duygusu var.Annesinin memesini ememeyince evdeki eşyaları emiyorlar.Fakat geçecektir.Kısırlaştırma konusu ise zor birşey.Bunu bütün kedi sayipleri bilir.Ama kısırlaştırma.Bir kediyle bir araya gelmesini engellersen buna gerek kalmaz.Kızsın bağırsın fakat sen kısırlaştırma çünkü doğal yolu bozmuş olursun.Bence 1 kere doğur.Sonra bakarsın.Ben doğurtmadım ama düşünüyorum.O duygunun güzel olduğunu düşün.O zaman doğurtturursun:D

ync yazdı :

Yanıtlamak için giriş yapın