Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
frontoza için yardımlarınızı bekliyorum
frontoza bakımı hakkında dikkat edilmesi gerekenler,balıkların cinsiyet ayrımı nasıl yapılır,en erken kaç yaşında yavru alabilirim,suyun ph değerini nasıl ölçerim...yardımcı olursanız çok sevinirim,teşekkürler
Bir ara erzuruma bu balıklar dan gelmişti ben de kaliteli bir çiklit türü olduğu için küçük bir gurup aldım balıkların boyları küçüktü ama ilerleyen zaman içerisinde hoşlanmadığım için bıraktım bikere küçük boyları ilk başta çok korkak oluyorlar akvaryuma adaptasyonlarını 2 hafta ya anca oldu ayrıca güzel bir şekilde bakmama ramen büyümeleri çok yavaş buna bağlı olarakta cinsel olgunluğa geç geliyorlar 2-2.5 yaşına gelmeden yavru alacağını sanmıyorum cinsiyet konusun da bir şey diyemiyecem çünkü fazla büyütmediğim için bi ayrım yapmadım protein ağırlık lı beslenme yapmalısın gece beslenen bir tür olarak duymuştum su şartları bakımından seçideğiller ben 7.5 besliyordum suyun ph değerini ölçmek için 12-15 milyonluk test kitlerini alabilirsin en azından 40-50 olçüm yaparsın buna inana bilirsin büyüdükleri zaman özellikle kafay yapmış olan erkekler çok güzel oluyor
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim diamond
bu balıklar tam bir kayalık balıklarıdır tanganika gölünün 35-40 m derinliklerinde yaşarlar.ışıktan çok hoşlanmazlar 2.5 -3 yaşında ergen oluyorlar.500lt akvaryumlar uygun olur.erkeklerin başlarının üzerirnde tepe olur.dişiler ise daha cılız ve küçüktür.başlarının üzerinde bu çıkın tı belli belğiirsizdir.bu balıklar iştahla yeme fırlamazlar.yem atacağın zaman yemin yere düşmesini bekle çünkü bunlar tabandan beslenirler.150 cm den küçük akvaryumlar bu balıklar içinm uygun değildir. akademist
Selam srdrç ;
Görünüş:
Mavinin açıklı koyulu tonları ve kalın dikey bantlara sahip iri balıklardır. İlerleyen yaşla birlikte, hem erkek hem de dişide alın hörgücü belirir.
Cinsiyet ayrımı:
Dişilerle erkekler arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. Erkekler biraz daha iri ve geniş yüzgeçlidirler. Alın hörgücü de erkeklerde daha belirgindir.
Beslenme:
Etobur. Protein oranı yüksek pul ve granül yemler, bulunabilirse bahçe solucanı, su piresi, yetişkin artemia, küçük salyangozlar.
Gerekli akvaryum şartları ve bakımı:
Bu türün erkekleri kendi aralarında çok geçimsizdirler; akvaryum ne kadar büyük olursa olsun iki erkek bir araya konulmamalıdır. Küçük bir akvaryumda erkek frontoza, dişileri yaralayabilir. Bir erkekle iki dişinin yaşayacağı bir akvaryum en azından 1,5 metre uzunluğunda olmalıdır. İri yapısına rağmen frontoza, saldırgan yapılı orta ve küçük boylu çiklitlerden rahatsız olabilir. Frontoza az hareket eden yavaş bir balıktır; genellikle kumları kazmaz ve bitkilere bir zarar vermez. Arkadaş türler olarak diğer sakin Tanganika çiklitleri önerilebilir.
Üreme:
Uygun akvaryum şartlarında kolayca yumurta bırakırlar. Üstünkörü, adeta formalite gereği yapılan kısa bir kur döneminden sonra dişi yumurtalarını düz bir yüzeye sıralar. Bu sırada dişiyi takip eden erkek, yumurtaları döller. 20-60 arasında değişebilen sayıdaki döllenmiş yumurtayı dişi, tek tek toplayarak 27°C sıcaklıkta 28 gün kadar süren bir kuluçka dönemi boyunca ağzında saklar. Tecrübesiz genç dişilerin ara sıra yumurtalarını yedikleri gözlenir. Dayanıklı yavrular, artemia larvaları, ince su piresi ve toz yemlerle kolayca yetiştirilebilirler. İyi beslenme ve sık su değişimleriyle çabuk büyüyüp 10-12 ayda, erkekler yaklaşık 16cm, dişiler ise 10 cm boyundayken cinsel olgunluğa ulaşırlar.
arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
srdrç ben sana bu baligi oneririm ben yavru aldim 5 tane cinsiyet ayrimi yapilmiyordu cunku.3cm aldigim baliklar simdi 9cm oldular 3.5 ay gibi bir surede.Dahada guzel olani erkek olan 2 tanesi kafa yapmaya basladi cok garip oldu bunu gozlemlemek gercekten cok guzeldi ilk baslarda sanki alinlari iceri giriomus gibi oluyordu sonra nasil oluyorsa one ve yukari dogru buyumeye basliyor alin cikintilari.Ciklit buyutmek gercekten cok zevkli bir is bence.Hele birde buyuk bekleme sonucunda frontoza gibi bir baligindan yavru alirsan cok buyuk bi mutluluk olacaktir bence.
Bu arada eklemeyi unuttum erkek frontozalarim 2. aya girerken bolgelerini belirlemislerdi.tabi ben bunun cok daha sonra farkina vardim ikiside kafa yapmaya baslayinca farkina vardim.Ufak ufak guc gosterisi yapiyorlar bazen :)kimin agzi daha buyuk diye bakiyorlar :))
dago bunları duymak gerçekten beni sevindirdi bende ne kadar zamanda büyürler diye merak ediyordum sen balıkları hangi yemlerle yemliyorsun ve günde kaç defa?
DEEPFISHING48 arkadaşım eger green terorlerle ilgilide bole geniş bilgiye sahipsen tavsiyelerini bekliorum saygılar