Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

DİSKUS AKVARYUMUMU BİTKİLENDİRMEK İSTİYORUM YARDIM EDERMİSİNİZ?

MERHABA BEN 80*40*60 ÖLÇÜLERİNDEKİ DİSKUS AKVARYUMUM DA ARTIK CANLI BİTKİ YETİŞTİRMEK VE DAHA GÜZEL VE DAHA DENGELİ BİR AKVARYUM OLUŞTURMAK İSTİYORUM BİTKİ KONUSUNDA HİÇBİR BİLGİ SAHİBİ EĞİLİM SİZLER GİBİ DEĞERLİ ARKADAŞLARIN ÖNERİ VE YARDIMLARI İLE DAHA MUTLU BİR DOĞAL YAŞAM OLUŞTURABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYOR VE YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM HERTÜRLÜ ÖNERİ VE YARDIM İÇİN İSTER FORUMA CVP İSTERSENİZ [email protected] adresine MAİLLE ULAŞABİLİRSİNİZ.... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

img

w_m2001

19 yıl 3 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

www.onlinebitki.com sitesine gir siteyi incele sana yardımı dokunacaktır... sanırım biraz pahalı en azından türler hakkında bilgi sahibi olursun

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryuma birkaç tane amozon gibi canlı bitki koyarsan yaşar ama bitkilerin fazla ve değişik çeşitler olacaksa iş değişir en sağlıklı bitkileri bile bıraksan kısa zaman içerisinde sararıp ölecektir.Bitkiler akvaryum içerisinde bir döngü içerisinde hayatlarını devam ettirirler yaşamaları için üç şart kesinlikle gereklidir ışık,gübre,ve co2 yani karbondioksit.Konuyu daha iy anlaman için biraz açıklama yapayım bitkilerin sağıklı yaşamaları için fotosentez yapmaları gerek bu olayı gerçekleştirmeleri için üst te bahsettiğim olayların bir biriyle denge içinde olması gerekir birinin olmaması halinde çeşitli sorunlar çıkar mesala birinin fazla olması akvaryumda yosun sorunu yaşatabilir burdan bakarak gübre ve ışığı fazla verdiğimizi anlaya biliriz co2 artırmamız gerekli olacaktır.Başta biraz zor gibi görünsede bitkilerin sağlıklarına bakarak bu dengeyi kura bilirsin internetten bunlar hakkında bilgi toplaman gerek konuyu açsam sayfalarca yazmak gerekir ayrıca internette bulacağın bilgileri daha açık anlatımla olacaktır.Başlığın altlar da kalmış o yüzden gözümden kaçmış geç yanıt geldiği için kusura bakma

img

diamond

20 yıl 10 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle iskusları o akvaryumdan çıkar.akvaryumunun tabanına kuartz kum koy ara tabana laterit sonra tekrar kuartz.bitkileri diktikten sonra boş akvaryumu 1 ay boyunca havalandır ve sanki içinde balıkl varmış gibi yemle daha sonra küçük diskuslardan en fazla 4 adet atabilirsin.dış filitrenide çalıştıracaksın tabi

Selam w_m2001 ;

Diskus akvaryumu için kullanabileceğin bitkiler bildiğim kadarıyla;

Cryptocoryne türleri
Anubias türleri
Java moss (vesiclaria dubyano)
Java fern (microsorum pteropus)
Echinodorus türleri
Sagittaria türleri
Riccia fluitans
Microsorum pteropus
Rotalla Macrandra
Nymphaea Lotus
Nymphaea Rubescens
Crinum Thaianum
Aponogeton Boivinianus
Crispus
Logiplumulosus
Madagascariensis
Ulvaseus Eel Grass (vallisneria spiralis)
Giant Hygro (hygrophilia corymbosa)  Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Unutmadan yukarıdaki bitkileri ve Diskusları aynı ortamda yaşatmak için suyun ısısını 27-28 `e sabitlemelisin ve CO2 sistemi koymalısın  haftada %30su değişikliği yapmalısın ve iyi bir dış filitren olmalı...  Doctor

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ