Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ÇİFTLEŞME
ARKADAŞLAR BENİM AKVARYUMUMDA TROPHEUS İKOLA, BEMBA, CHİMBA VE DUBOİSİ VAR. MERAK ETTİĞİM KONU ŞU: DUBOİSİ DİĞER TROPHEUSLARLA ÇİFTLEŞİR Mİ ? VE ÖRNEĞİN İKOLA CHİMBAYLE VE DİĞERLERİ FARKLI ALT TÜRLE ÇİFTLEŞİR Mİ ? EĞER ÇİFTLEŞİR İSE YAVRULAR NASIL OLUR? BİRDE ŞUNU SORMAK İSTİYORUM GEÇENLERDE 2 ERKEK İKOLAM KAVGA ETTİ VE BİRİNİN DUDAĞI PARÇALANDI.BU KAVGALAR ÖLÜMLE SONUÇLANIR MI* ÖNLEM ALMAK GEREKİR Mİ ? DUDAĞI PARÇALANAN İKOLAM İÇİN BİR TEDAVİ UYGULAMAK GEREKİR Mİ ? CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM. SAYGILAR..
arkadaşlar nu yazım alt sıralarda kaldı ve görüyorumki hala yorum yapan yok. tekrar güncelleme ihtiyacı duydum. Saygılar
Falco konuyla ilgili hiçbir bilgim yok. ama kafama başka birşey takıldı. o da balıklar için çiftleşme lafının kullanılması. balıklarda bilinen anlamda bir çiftleşme olmadığına göre, acaba eşleşme veya eş tutma kelimesi mi kullanılmalı. malum erkek yalnızca yumurtaları dölleyen pozisyonunda. :)
sevgili sakarmeke ben kelimeyi yalnış kullanmışım.Yorumun çok doğru.Düzelttiğin için teşekkür ederim. Saygılar..
Falco, gördüğüm kadarıyla soruna pek cevap çıkmadı. Ama melezleşme konusunda şöyle bir mantık yürütebiliriz sanırım. O da aynı familya dan canlıların melezleşebilecekleri gerçeği. Senin sorduğun balıkların aynı familyaya ait olup olmadığına bakmak lazım. Bunu da latince adlarından tespit edebilirsin. Akvaryum doğal bir ortam olmadığı için doğada hiçbir zaman olmayacak şeyler olabiliyor. o yüzden de türleri bilinçli seçmek ve dişi erkek sayısına dikkat etek gerekiyor. çiklitlerde özellikle melezleşme eğilimi çok yüksek. Çünkü üreme yöntemleri aynı. Ben de bir birkaç çeşit Malawi çiklit besledim. Hır gür eksik olmuyordu zaten o yüzden de bıraktım. Öldürme olayları bile çok olmasa da oldu. Bunları önlemek için toplam balık sayısına, tür çeşitliliğine ve cinsiyet oranına dikkat etmek lazım. Ama akvaryumculuğun dayanılmaz şeylerinden biri de güzel bir balığı akvaryumuna katma isteği. Bir süre sonra bi bakıyorsun panayıra dönmüş ortam, benim de başına çok geldi. :)
öncelikle dudağı parçalanan ikolanı akvaryumdan çıkarman gerekecek.çünkü ikolalar o türün en sert balıklarıdır.çiftelşme ile ilgili tek söyleyeceğim kesinlikle aynı cins balıkların çiftleştirilmesi yönünde.benimde chimbamın 3 gündür ağzında.
baskın olan ikolan diğerini öldürecektir.