Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

DİŞİ KUŞLAR YUVASINA KAKA YAPAR MI?

Merhaba Benim dişi kuşum(şirin) yuvasına bir hayli kaka yapmış. Acaba normal mi? Ben temizledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum.Temizlemeseydim yumurtlarsa yumurtalara zararlı olur diye düşündüm.Yuvayı alalı 6 gün oldu ve Şirinin poposu şişkin görünüyor. Yuvada kuşçunun verdiği kum var.

img

gündüzbeyli

19 yıl 3 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Birincisi yuvadan kuş kumunu çıkar arkadaşım... Yuva tamamen boş olsun. Benim kuşlarım yuvanın içine dışkılamaz ama dışkılayanda var demekki... Yavrular çıkana dek yuvanın içini boş tut. Yavrular çıktıktan sonra biraz temiz toz talaş koyabilirsin. Böylece yavruların dışkıları ayaklarına yapışmamış olur... wahshi

img

wahshi

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Kuşçu kum koymamı söylemişti.Talaş pire yapar dedi.Peki boş tahtanın üzerine yumurta yaparlar mı?Daha sonra birşey koyarsam rahatsız etmiş olmaz mıyım? Nasıl yapacağım?

img

gündüzbeyli

ÖZEL MESAJ

SLM.Bir kuşun yuvanın icersine dışkısını yapması doğaldır.bu zarar veriyor anlamına gelmez.Hele birde yumurtlarsa herşey normal seviyededir.yavru besleme esnasında verilen mama veya yem yere düşebilir.Her nekadar da temizlesen pislik hep var olacak.az az temizleki yuva sıcak kalsın.ayağına yapışa dah i yavaş bir şekilde koparabilirsin.rahat ol.kum da gerekmez.bunları yazarken terçübeme dayanarak yaziyorum.kafadan söylemiyorum.Tutupta atmıyorum.isteyen inanır istemeyen inan maz.saygılar....

Sağol Solak kardeşim Ama ben kuşlarımı elime alamıyorum zaten onlar da elimden kaçıyorlar bir kaç defa denedim elimi de ısırıyorlar.Bende uzaktan seviyorum.Elimi ısırmalarını nasıl engelleyebilirim?

img

gündüzbeyli

ÖZEL MESAJ

Doğru söylemiş ama birşeyi atlamış kuşçun... Talaş pire yapar ama kumda yumurtayı soğutur arkadaşım. Boş tahtanın üzerine yumurtlar merak etme. Ama alt tarafında ortası daire şeklinde kesilmiş bir tahta parçası daha olan yavruluklar var. Onlardan edinebilirsen daha olumlu sonuçlar alabilirsin wahshi

img

wahshi

19 yıl 7 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ