Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
en en en başta..
herkese selam. 2 gün içerisinde akvaryumum geliyor..120*60*70 lik bir akvaryum sipariş ettim. sizlere bir kaç sey sormak istiyorum.. akvaryum geldi yerine monte ettim tamam ama tuzla ovmak gerekiyormuş..bunu nasıl yapmam gerektiğini anlatırmısınız.. birde suyu kaç gün dinlendirmeliyim? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Öncelikle akvaryumu tuzlu su ile yıkamadaki amaç camda olan parazitleri iyice oldurup dezenfekte amaçla kullanılır ama senin akvaryumun daha yeni olduğu için senin akvaryumun yeni olduğu için silikonun zararlı etkisinden kurtulmak için kullanacaksın en sağlıklısı akvaryumu su ile doldurup içine bol miktarda kaya tuzu at 2 gün bekle böylece silikonun zararlı etkisini suya verir silikon zehirlenmeleri önemlidir suda akvaryumdaki zehirlenme çeşitleri arasında yer alır su hafif beyazımsı olur ve balıklar bilinç sizce sağa sola saldırır ve ölürler akvaryumda silikon zehirlenmesini en alt seviyelere çekmek için uygun silikon kullanılmalıdır akvaryum yapımı için imal edilmiş sista marka silikonlar kullanılması en doğru seçimdir bunların yanın da silikonun zararlı eykisini suya vermek için tuzlısu da bekletilmesi gerekir ben böyle yapıyorum değişik fikirler her zaman gelebilir Akvaryum suyunu dinlendirmeye gelince akvaryumunuz biraz büyük olduğu için akvaryuma kumu bırakın dekoru verin ve suyu doldurun ilk iki gün akvaryumu açık olursa su daki klor uçmuş olur ikinci günden sonra suya yararlı bakteri kültürleri eklemeniz en doğrusudur böylece süreyi biraz daha kısaltmış olursunuz ben discus akvaryumu kurarken bakteri kültürü eklersem en az 10 gün kullanmazsam 15-20 günü gözden çıkarırım tabi gerisi size kalmış bir şey çiklit ve canlı doğurganlar için kurduğum akvaryumlar da 1 hafta da olumlu sonuçlar aldım
eskiden silikonlar yoktu ve metal cerçeveli akvaryumlar vardı onlar çok zordu. daha sonra yavaş yavaş silikonlar çıktı piyasaya fakat onlar gerçekten zarar veriyorlardı ve zehirlenmelere neden oluyorlardı. yeni nesil silikonlar ise artık cevre koruma ve bunun gibi nedenlerle artık daha kaliteliler. ben akvaryum ve filtrelerimi kendim yapmaktayım ve iyi markaların silikonlarını kullanıyorum 1 gün sonrada kumu ve suyu koymuş oluyorum çok uzun zamandır böyle bir problemle karşılaşmadım zehirlenme gibi ama genede tedbiri elden bırakmamak lazım zamanında varsa eğer diamond un yazdıklarını uygulayabilirsin.
sıfır kilometre akvaryununa tuz banyosu yaptırmana gerek yok, akvaryumunu doldurduktan sonra en az 3 gün balık koymazsan beyaz beneği oluşturacak parazitlerden kurtulmuş olursun.ve en az 6 gün dinlendirirsen birçok zararlı diğer parazitleride yok etmiş olacaksın.diamondun dediği gibi 1 haftada akvaryum suyun hazır hale gelecektir.akvaryumun bittikten 3 gün sonra su koymanı tavsiye ederim.(silikonun tam kuruduktan sonra)akvaryum silikonu kullanmanı öneriririm ki zaten öle yapmışsındır.tuz banyosu yaptırmana gerek yok.
selam tunacan öncelikle hayırlı olsun bu habiye başlamakla çok doğru bir seçim yaptım sorularına gelince 1-bildiğin bulaşık süngeri (kullanılmamış)kaya tuzunu bu süngere dök ve ovala bu kadar basit 2-suyu bir kaç gün bekletmeni öneririm ama suyu su bidonlarında değil akvaryumda dinlendir ve dış motoru aç arada birde akvaryuma yem at ve birkaç dakika sonra yemi geri al böylece biyolojik denge oluşturmuş olursun suyun dinlendirdikten sonra haber ver sana balık türü bulalım sakın balık türünü belirlemeden akvaryuma aksesuar alma eee her balığın gereksinimi farklı sevgiler
cevaplarınız için teşekkür ederim.. bugun geldi alvaryum. yarın fln filtre alcam..hangi markayı önerirseniz? biraz sessiz olsun benim için önemli bir özellik. suyu bir hafta kadar dinlendirmeyi pplanlıyorum. bir hafta boyunca filtre çalışıcak değil mi? yardımız için tekrar teşekkür ederim.. şimdiden karsısına geçip keyif yapacağım günü bekliyorum..
selam tunacan verdiğin ölçülere göre akvaryumun 500 litre buna uygun dış filtre eheim 2217 1000 Litre/saatlik debisi var 450 litre akvaryumrar için ideal sevgiler
kullanacağın filtre akvaryumu saatte 2 yada 3 kere çevirmelidir alacağının en iyisi eheim marka sonra atman doplin diye sıralaya bilirim.Filtre bu süre boyunca elbette çalışacak
Tunacan en güzeli nedir bilyormusun diger arkadaşların dedikleride olur ama akvaryumuna kumunu dekorunu koy suyunu doldur eczaneden PERMASOL al ve 5-6 tane hapı suda erit akvaryumun 470 lt yakın su alıyor permasolleri 10 lt yakın bir suda erit ve akvarymuna dök 1 gün bekledikten sonra suyu komple boşalt ve su doldur doldurduktan sonra ısıtıcını ve filtreni çalıştır böylece biyolojik dengen 3 gün içinde sağlanır daha sonra besleyecegin balık türüne göre suyu kaya tuzunu ekle ve balıklarını koy bence en güzeli budur sağlıklı akvaryumlar.
http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/EnBastanAkvaryum.aspx bu linki kesinlikle oku!!!!!!!
Saygılarımla,
Crano