Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Tatlı su yengeci hakkında!..

Merhaba arkadaşlar, devamlı gittiğim akvaryumcuda bugün tatlı su yengeci gelmişti çok büyük değil ufaklar 3cm civarı herhalde onlardan almak istedim ama akvaryumcuda çalışan (sanıyorum tecrübesi az) kişiler gece balıklara zarar verebileceğini söylediler (ama onlarda emin değillerdi.. ben canlı doğuran besliyorum ama bu yengeçleride bayaa beğendim acaba alsam balıklara bir zararı olurmu?.. daha öncede bu yengeçlerden almıştım seneler evvel ama o zaman brichardi besliyordum ve tabiki brichardiler yengeçleri öldürmüştü!.. birde sizin görüşlerinizi alayım dedim ne dersiniz alayımmı?.. Not : bu arada yengeç fiyatları 4ytl + istakoz da vardı onlarda tanesi 10 ytl idi sizce fiyatlar normalmi?..

img

ffkarakaser

20 yıl 3 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam ffkarakaser sorduğun soruları yanıtlıyamıycam ama bu yengeç işi ilgimi çekti rica etsem bu akvaryumcunun nerde olduğunu ve adresini verirmisin işallah ankaradadır

Merhaba Alperen_FB, maalesef arkadaşım akvaryumcu istanbulda, diğer arkadaşlar için yerini söyleyim istanbul 4 levent Aday akvaryum zaten en eski akvaryumculardandır istanbuldakiler bilirler (ama yeri değişti eski yerin yan sokağına taşındı) bu arada zaten kimseden cevap gelmedi, balıklara zararı olacağını düşünmüyorum ben akşam almaya gideceğim valla akvaryuma değişik hava katacaklar herhalde bakıcaz zaten benim böyle değişik hayvanlar akvaryumda ilgimi çekiyor daha öncede semender beslemiştim akvaryumda canlı doğuranlarla beraber...

img

ffkarakaser

ÖZEL MESAJ

Sevgili arkadaşım Bu akşam alacağım dediğin yengeçleri bende gördüm . İnan bir iki gün içinde akvaryumunda balık kalmayacağını garanti edebilirim. Çünkü bu canlıların en doğal ve sevdikleri besin balık etidir . Hatırlatayım istedim Saygılarımla

img

viper37

19 yıl 3 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ffkarakaser yengeç alırsan sonucunu yazar mısın. ben de merak ettim.

img

sakarmeke

19 yıl 4 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar tatlısu yengeçleri benim neon tetralarımı bile yakalayıp yiyebildiyse. ffkarakeser arkadaşımızın canlı doğuranlarına Allah şimdiden rahmet eylesin. Tatlısu yengeçleri görüntülerinin aksine son derece sinsi ve sabırlı hayvanlar doğru zaman geldiğinde çıplak gözle göremeyeceğiniz kadar hızlı bir hareketle balığı kıskaçlarının arasına alıveriyor... Ayrıca akvaryumcuda gördüğün ve 10 ytl`ye ıstakozda satıyor dediğin canlılar kerevit. Bir şey daha merak ettim. Bu yengeçlerin bulunduğu akvaryumda balık varmıydı eğer varsa ne cins balıklardı????

img

wahshi

19 yıl 7 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba arkadaşlar, viper37 ve washi arkadaşlarımızın cevapları geç geldiği için (ben saat 4`te iş yerinden çıkmıştım) akvaryumcuya yengeç almak için gittim. orda yıllardır çalışan tecrübeli biri ile görüştüm.. yengeçlerin benim balıklarımı özellikle gece yakalayabileyeceğini ve eğer ayrı besleyeceksem almamı söyledi bende almaktan vazgeçtim. Ayrıca zaten yengeçlerin olduğu akvaryumda balıkta yoktu bu yengeçler cihicled cinsi ile beraberde beslenemiyor çünkü bu sefer chicledler yengeçleri öldürüyor.. yani akvaryum içine değişik bir hava katacak bu yengeçlerden maalesef alamadım.... Acaba şimdide istakoz diye satılan ama washi arkadaşımızın kerevit dediği (şahane renkleri var) hayvanlardan alayımmı diye düşünüyorum onların bir zararı yokmuş zaten onlar zebraların olduğu akvaryumda satılıyordu.. Bu arada viper37 sen nerede oturuyosun hemen atladın gittin ya kış kıyamet 4-leventte?...

img

ffkarakaser

ÖZEL MESAJ

Sevgili ffkarakaser Sarıyer de oyuruyorum ve iş dönüşü her akşam uğramaya çalışırım. Aynı zamanda arkadaşımda orada çalışıyor. Almamakla iyi yaptığını tekrar belirteyim. Her güzelin bir kusuru vardır misali yengeç te biraz sorunlu oluyor. Ama senin istakoz dediğin canlılar hakkında bir fikrim yok. Öğrenip buraya yazarım. Saygılarımla

img

viper37

19 yıl 3 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ