Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Brichardi - Lake Tanganyika
Uygun çifti bulursanız kolaylıkla üretebilirsiniz. Küçük olmasına ragmen dişleri vardır ve oldukça etkilidir. Bölge tutan ve zaman zaman savunma amaçlı saldırganlaşabilen bir cichlid dir.
Bu türü uzun zamandır beslemekteyim ve bu güne kadar 200 civarı yavru aldım. Bana çok enteresan gelen şey aynı sürü içinden olan bricardilerin barışçıl bir şekilde akvaryumu paylaştıkları halde farklı bir sürüden gelen yabancı bricardiye karşı aşırı sert bir tutum sergilemeleridir.
Alacagınız çiftin uyumlu bir çift ve daha önce yavru alınmış bir çift olmasına özen gösterin. Tabii çift bulmak kolay bir iş değil çünkü akvaryumcular üretim amacıyla damızlıklarını genelde satmak istemezler.
Eğer çift bulamazsanız. Yavrulamış bir çiftin yavrularından akvaryum boyutunuzla orantılı olarak 15-20 adet alınız ve bu yavruların zamanla eş tutmalarını bekleyiniz. Ve asla farklı bir akvaryumcudan aldığınız bricardiyi sürünüze eklemeyiniz.
![]() |
![]() |
![]() |
Murathan gercekten cok hosuma gittiler.Ben ist. da oturuyorum.Dİs filtreli 85 lik akvaryumum var sen cccift satiyor musun acaba?Yada ist da tavsiye edebilecegin bir yer varmi?
bir eklemede ben yapayım;Bu balıklar koloni balıklarıdır büyükler küçüklere bakarak çoğalırlar.yani dedeler bile torunlarına bakarlar.DAFFODİL altın sarısı renklere sahiptir.karakter olarak aynıdırlarama daha gösterişli ve biraz daha pahalıdır.Brikardi yavrularının arasında albino yavrulara kavuşmakta mevcuttur.
işte deneyimli bir arkadaşımız ve güzel bir akvaryum başarılarının devamını temenni ederim
tüm arkadaşlara güzel dilekleri için teşekkür ederim. Dago bende istanbuldayim ama cichlid satmiyorum. Ama anadolu yakasinda isen tavsiye edebilecegim bir yer mevcut. Erenköy sabit pazarinin içinde yan yana 2 akvaryumcu var bunlardan birini engin bey işletiyor. işletiyor dediysem aslında kendisi akvaryumcu filan değil sadece keyfi olarak hobi amaçlı dükkan açmış. Bu arkadaş gerçekten konusunda deneyimli ve dürüst. Hobi amaçlı olduğundan dükkan herzaman açık olmayabiliyor. Özellikle akşamlari 19:00 dan sonra iş dönüşü dükkanı açıyor. Özellikle tanganyika ve malawi cichlid lari mevcut. bir hafta evvel uğradığımda çok güzel çift black camerun calvuslar mevcut ve ciftine istediği fiyatta 70 YTL idi. Bence bu arkadaşa ugramakta fayda var.
Murathan son bir sey daha soracagim bunlar benim malawilerler yasarmi acaba yunus sari prenses ve snow prenseslerim var bide unutmadan 2 frontozam var
Dago bence türleri fazla karıştırmamak gerek. Benim tercihim tek tür beslemektir. Bazı malawi türleri ozellikle prensesler yer konusunda oldukça iddali olduklarından brichardi ler ile sorun yaşayabilirler. Benim tüm arkadaslara kişisel tavsiyem tek bir tür yada birbirine çok uyumlu olan 2 yada maximum 3 tür.