Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Balıklar iştahsız
Merhabalar.. Sizlere yine bir sorum olucak:)Benim balıklarımda çok belirgin bir şekilde iştahsızlık görüyorum..İlk başta hem durgunlardı hem iştahsız..Suyun ısısında sorun varmış ısıyı yükselttim 28 derece şuan.(balıklarım malawi çiklit)Durgunluk geçti şuan çok hareketliler fakat iştahsızlık var.Yani yemleri zar zor yiyorlar..Korkuyorum acaba hastalandımı balıklarım?Ne yapmam gerekli?Sizlerden yardım bekliyorum..Böyle iştahsızlaşalı 4 gün oldu..Ben 2 aydır besliyorum balıkları.. (Bide hemen şunu ilave ediyim bunlar durgun ve iştahsız olmadan 2 gün önce balıklarıma dondurulmuş kurtlardan verdim 2 gün süreyle...)
kaplumbağalarda başıma gelen birşey anlatayım.Tadını daha çok sevdikleri yemden birgün verdikten sonra tadını beyenmedikleri yemi ancak 3. gün sonra yemeye başlıyorlar,oda çook aç kaldıkları için.Sende de böyle birşey belki olmuştur.
bu durum arkadaşında deigi gibi yemi begenmemelerinden kaynaklanıyor olabilir.bu yüzden önce yemini değiştir sana önerecegim markalar sera, tetra, ototto olacak, malawi cichlidleri için dersen uygun olanı verirler şu ana aklımda adları yok kusura bakma..bunlarla birlikte bitkisel yemlerde kullan
diger bir durum hastalık başlangacı olabilir...çünkü genelde hastalıkların başlangıcı olrak iştahsızlık gösterilir...kurtlar hastalıklı olabilirler...şu anda bu durumdan başka balıklarda başka bir şey gözlüyomusun yani bir olumsuzluk...iyi incele derisini agız kısmını alt yüzgeçlerini ve digerlerini..
Saygılarımla,
Crano
Bigtospik ve Crano arkadaşlarım öncelikle teşekkür ediyorum sizlere bilgilerinizi paylaştığınız için... Başka bi olumsuzluk yok gibi..Yani ben görmedim şuan yemi biraz daha istekli yiyorlar..Ben beyaz benek olabilir düşüncesiyle suyun sıcaklığını 29 derece yaptım ve biraz tuz attım akvaryuma..Şimdi biraz daha iyi gibiler..Aklınıza gelen bişeyler varsa söyleyin dört gözle yorumlarınızı bekliyorum.. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum..
Selam tati931 ,
Sera ve Tetranın çiklit yemlerini kullan.Kaya tuzu kullanman gerekli bir durumdu.Bu arada akvaryum suyunun 1/4 ünü 15 günde bir yenilemeyi unutma!