Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Lepistes Kuyruk

Arkadaşlar lepistes erkeğinde dün bi durum oldu kuyruğu püskül gibi açılıdı balık durgunlaştı bi köşeye tünedi ve yemde yemedi diğer balıklar ona hiç dokunmadı ama sabah ölmüştü nedeni nedir sizce nerde yanlış yapmış olabilirim.Diğer balıkarım gayet sağlıklı onlarda bişey yok Sağolun.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aarkadaşım balığın kuyruk erimesi olmuş olabilir.sen 15 günde bir akvaryumun dibinden sifon yöntemiyle su çek akvaryumunun 1/4 ü kadar ve yerine taze dinlenmiş ve akvaryumla aynı derecede su koy balıkların daha sağlıklı olacaktır balığının öldüğüne üzüldüm.

belkide mantar olmuş olabilir...hiç derisine dikkat ettin mi?çünkü bu belirtiler mantara uygun açıkçası çogu hastalıga uygun...eger diger balıklarında bir sorun yok diyorsan sen yinede her ihtimale karşı akvaryum suyunun 1/3ünü dipten çekerek en az 3 gün dinlenmiş temiz su ile degiştir..diger balıklarında da bu durum başlarsa bunu ölmeden önce buraya belirtirsen sevinirim..o zaman teşhisi koyabilir ve tedavisini yapabiliriz..yemden kesildiklerinde hemen belirt..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ark slm hepiniz sağolun Ama sanki mantar değilmiş gibi çünkü derisine çok dikkatli baktım hiç bir belirti yok. Ben su değişimi konusunda çok hassas davranıyorum kesinlik 15 günde bir dip çekim yapıyorum ve bi yemek kaşığı kadar da tuz atıyorum ama iyotsuz tuz bulamadığım için iyotlu tuz atıyorum.

img

mankay

19 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mankay iyotlu iyotsuz farketmez ama KAYA TUZU kullan dostum.Her aktar da bulabilirsin(Turşu yapımında kullanıyorlar) Thumbs Up 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuyrukta yırtılmalar mantar a işarettir.

sadece bu balık ölmüş ve diğerleri hâlâ yaşıyorsa demek ki mantar veya kuyruk erimesi değil, çünkü böyle olsa balıkların hepsi giderdi. Sadece bu balık ölmüşse beslenmeden kaynaklanıyordur.

img

kuscu754

20 yıl 11 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

iyide hastalıklarda bu  şekilde zaten önce biri ölür sonra onlara bulaşmaya başlar yani mantar da bu şekilde toplu ölüme neden olabilir...ama bunu  mantar hastalıgı olması gerekmiyor bu yalnızca bir örnek ve olabilmeside mümkün bir hastalık.bu toplu ölümün birden olması gerekmiyor...sen balıgının bireysel bir hastalıktan öldügüne inanıyorsan ölen balıgının iç parazitlerle derdi olmuş olmalı ya karnı çok yapışmıştır yada çok fazla şişkindir böyle bir şey yoksa bu ölüm bireysel degildir..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Benim lepisteslerimde de benzer sorunlar var . Tuz Sera baktopur sera mycopur hepsini kullanma kılavuzunda yazdığı şekilde harfiyen uyguladım. Yine de günde ortalama 1 kayıp vermeye devam ediyorum. Maalesef hepsi ölecek gibi.

img

viper37

19 yıl 3 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Herhengibir hastalık olduğunu zannetmiyorum.Balıklara daha az yem ver.Büyük bir ihtimalle kabızolmuş olabilir.

img

aliyapan

19 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ