Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
ÇİKLIT BİR BAKARMISINIZ
arkadaşlar arkadaşımın çıklıtları var alalı üç ay oldu.mantar hastalığı çıktı.akvaryumcu ilacını verdi ama arkadaş fazla bekleyememiş ve motoru falan çalıştırmış şimdi suyu falan çok ii fakat balıklarda hala mantar var ne yapması lazım lütfen yardım!!! saygılarımla KYGEN32
Bildiğim kadarıyla yardım edeyim:)İlk önce suyun değiştirsin(ama yeni koyacağı su en az 2 gün beklemiş olmalı)Yeni suyu koymadan akvaryumu güzelce yıkayıp dezenfekte etsin.Yeni suyu koyduktan sonra ilacını döküp (motoruda temizlesin)motorunu çalıştırsın .Bir saat sonra balıkları koysun.Yardım edebildiysem sevindim.
Birde;bildiğim kadarıyla mantar hemen geçecek bir hastalık değil.Yani tamamen kaybolması biraz zaman alabilir.Hastalığı geçirmek için iyi bir ilaç kullanın (örn;sera).
suyu tamamiyle değiştirmeniz balıklarınız için zararlı olacaktır sonuç ta akvaryumda bi zehirlenme söz konusu değil onun için hastalığa uygun ilacı seranın ialçlarıyla birlikte kullanın ısıyı yüksek tutmaya çalışın 29 gibi ayrıca hastalık belirtileri gittikten iki gün sonraya kadar tedaviye devam edin bu ilerde hastalığın tekrarlamasını önler düzenli su değişimleriyle ilacın etkisini sudan çekebilirsiniz akvaryumunuz da böyle ce tekrar eski biyolojik haline dönecektir
suda aşırı bir bulanıklık yoksa su degişimi yapma...tekrar mantar ilacı alın ve içerigine uygun olarak kullanın seranın kiler iyiymiş galiba ben kullanmadım..ben aqua mantarı kullanmıştım balıkarın hiç biri ölmeden kurtarmıştım çok şükür.....su derecesi herzman 27 de sabit kalısın...sıcaklıgın zırt pırt degişmesinie kesinlikle engel olun..bu tedavi 5-6 gün kadar sürer ve balıklar saglıgına kavuştuktan sonra suyun 1/3 ünü dipten çekerek en az 3 gün dinlenmiş su ile geiştirin...bunu sebebi bu tedavi süresince filtre kapalı olacagındandır...daha fazla su degişimine kesinlikle kalkışmayın..
Saygılarımla,
Crano
Selam kygen32 ;
750cc`lik bir kaba 4 damla dezenfektan,4 damla mantar ilacı,1 çay kaşığı tuz ekle ve iyice karıştır.Bu kabı akvaryumun içine yerleştir karantina akvaryumu yapmışın madem ona yerleştir.Balığı gözlemle 24 saat içinde büyük bir ihtimalle balıktaki değişimi gözlemliyeceksin.Bu süre duruma göre uzayabilir. Kolay gelsin..
Sevgiler.