Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yeni ciklit
arkadaslar ben geçen gün bütün cikletlerimi kaybettim.ve yeni al1cam tekkrardan önceden 5 tane yeti_kin ciklitim vard1. yeni al1cam sizce ne cins almal1y1m örilerinizi bekliyorum
yalnızlık tabiata bile aykırıdır.
akvaryumun büyükse ve artık ciklet balıkları hakkında tecrübe kazanmışsan şiddetle frontosayı öneririm ama bak akvaryumum küçük olduğu için onları satmak zorunda kaldım bu balık değerli balıktır yavrularını büyütüp satarsın böylece akvaryumun gereken ihtiyaçlarınıda sattığın yavruların parasıylada karşılayabilirsin
Merhaba bence yunus al..Ama alırken güvenilir birinden al.Hiç olmazsa anası babası yunus olsun balığın:) Ben çok iyi anlamıyorum ama değişik türlerle kırıp çok daha fazla yavru alıyorlarmış..Forumda çok iyi bakılmış kendi üretimi yunus satanlar var bence onlardan al..
bence ciklit besliyorsan en iyi türlerini beslederim bunlar da tangayika gölü balıklarıdır kesinlikle tropeus yürlerini öneririm çok güzel renklere sahip olan cinsleri var
balıklarının kaybetme nedeninde yola çıkarak bütün akvaryum eşyalarını kaynar sudan geçirmeni tavsiye ediyorum...ve akvaryumu iyotsuz su ile yıkayıp iyice çalkalamanı ve bu işlemlerde temizleyici olarak sadece su kullanmanı söyleyebilirim..akvaryumu boşalt 5 cm kadar yükeseklige gelinceye kadar su doldur sonrada 5-6 yemek kaşıgı iyotsuz tuz at gerçi akvaryumunun hacmini bilmiyorum ama...iyice karıştır akvaryumu içerden bu su ile yıka sonra dök ve çok güzel bir şekilde su ile durula...
cichlid beslemen için en az 60-70 lt havimli bir akvaryumun olmasını tavsiye ederim...sıra geldi balık önerisine bana kalırsa sarı prensesle yunuslar besle..onları 2-3 cm kadar ken al ve kendin yetiştir...yeni suya önce bir dişi sarı prenses bir dişi yunus al 1-2 hafta sonra ise dişi erkek oranları 4 olacak şekilde akvaryum hacmine göre tamamlamaya çalış..mesela 4 dişiye 1 erkek bu oran üretim için saglıklıdır...balıkları koymadan önce suyun 3 gün dinlenmiş havalandırılması ve filtresi iyi yapılmış olmalı unutma...
Saygılarımla,
Crano