Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

SON KEZ YARDIM.....

evet son kez diyorum çünki bu hobimden vazgeçmeye karar verdim. sebebi ise bayramdan önce aldığım balıklar tek tek ölmeye başladı. 24 olan balığım şu anda 11 e kadar düştü sebebi ne nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum. bana son kez bu işi yani hangi yemi, günlük yada haftalık hangi ilacı, su değişimi, yani kısacası baştan bu olayı tekrar anlatırmısınız. akv. 75lt içten motorlu, ayrıca hava motorlu, ısıtıcılı içinde son olarak 1 lepistes, 1 çöpçü, 1 balon ve adını tam olarak emin olamadığım(miafoli) olarak bildiğim 4 adet kırmızı balık ve bunların yaklaşık 10 kadar yavrusu olan bir akvaryumum var. son kez sizden yardım istiyorum bu seferde olmassa inanınki bu işi bırakacam daha fazla balığın ölmesini istemiyorum arkadaşlar......

img

erdoğdu

19 yıl 7 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bastan ve kısaca yardımcı olmaya çalışıcam... yazdıklarım benim görüşlerimdir uygulamakta serbestsin tabiki ama ben biraz samimilik katıp yap falan diycem kusura bakma... balıklarını al ve akvaryumcuna iade et yerine kepçe yem falan al ama kaliteli olsun... şimdi lepistesle başlıyalım ilerde zaten değiştirirsin... akvaryumunu boşalt kumunu bir kovaya ayır. içindeki plastik boyalı yapma süs müs ne varsa at. kumunda boyalıysa onuda at ve midye kırığı al. boyalı değilse kumu iyice yıka kaynat sıcak suda falan beklet. akvaryumu deterjan kullanmadan güzelce temizle kurcağın yeri belirle kapı ağzı cam önü önünden çok geçilen bir yer olmasın. akvaryumu yerleştir altına strafor köpük koymayı ihmal etme. arka ve yan camlarını mavi beyaz siyah ne renk istersen fon kartonuyla dışından kapla. dışınada ayrıca sıtrafor yapıştırıp izolasyon yaparak tasarruf yapabilirsin. kumu koymadan hava tesisatını döşe çalıştığını kontrol et. sonra kumu döşe önden arkaya eğim olacak şekilde yüksekliği 5 santimden az olmasın. bu işe başlamadan önce akvaryumcudan aldığın bitkileri kütük ve taşlarıda iyice yıka bunlar baoyalı olmasın. kumu döşedikten sonra filtrenin ve ısıtıcının yerini belirle ve yerleştir . sonra dekorasyon planını yap ve aldığın bitki kütük ve taşları yerleştir.daha sonra suyu yavaşca doldur akvaryum tam dolunca filtre ve ısıtıcıyı ayarla ve çalıştırısı 27 derece lepistes için ideal. ışık düzeneğini kur yeterli ve gün ışığı florasan seç ve en az 12 saat yanıcak sekilde ayarla. su hazırlayıcıların bakteri kültürün varsa ekle yoksa seranın ürünleri iyi. almasan ne olur bence bişey olmaz. şimdi sabır internette lepistesleri araştır ve bu en az 3-4 gün sürsün 4 gün sonunda akvaryumuna ilk canlıları atabilirsin bunlar 3 erkek 5 dişi lepistes olsun ve gerçek döngü başlasın. balıklarının 20 günde bir %10 suyunu değiştir su dinlenmiş ve ısısı akvaryum ısısına yakın olsun kaliteli yem kullan dışardan çok müdahale etme ve abur cubur bişeyler atma içine balıklarını ihmal etme ölümler mutlaka olacaktır moralini bozma hobiyi sakın bırakma... şimdilik aklıma gelenler pek kısa olmadı ama idare eder. teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm erdoğlu,

http://www.hepsievcil.com/app/KoseYazarlari/Crano/EnBastanAkvaryum.aspx bu linkte başlık başlık yapılması gerekenler var nerde yanlış yaptıgını görebilirsin..nurettindedenin dediklerine bende katılıyorum çünkü bu ölümlerin nedeninde su var ve suyu yenilersen çok iyi olacak..nurettindedenin dedigi gibi eşyaları iyice dezenfekte etmelisin..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ