Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yüksek debili dış motor zararlımı?
Merahabalar.. Sizlere bir sorum olcak.Ben bu hobiye yeni başladım ve ard arda çok yanlış yaptım.Artık yanlış yapmadan yoluma devam etmek için herşeyi soracağım sizlere..140 lt lik bir akvaryuma arada az para farkı var diye yüksek debili bir dış motor aldım..Normalde kutusunda yazan 200-500 lt arası..Benim akvaryum 140 lt..Zararı olcakmı :( (ben bu yazıyı gördüğümde çok geçti..yani kasıtlı almadım..akvaryumcuda uyarmadı)LÜtfen yardım edin moralim çok bozuldu :( (hortum girşinde vana var ordan kıssam zararı olurmu?? yani devirdaym açısından..)
suda fırtınalar çıkartıp balıkları ne kadar rahatsız ettiğine bağlı :D alabalık olsa hiç umrunda olmaz mesela :D
yararını bile göreceksin sadece akıntı balıklar doğru çevirmeki musluklardanda kısabilirsin...
bence muslukları kısma normali zaten akvaryum kapasitesinin 2 katıdır yani 280 litreyi çevirebilmesidir. farkında olmadan heralde en doğru yaptığın şey bu olmuş.bişey olmaz korkma.
ya valla hepinize kocaman kocaman teşekkür ediyorum..:) Moralim çok bozulmuştu.Arkadaşın birisi çok moralimi bozmuştu akvaryumun altüst olur ne yaptın sen falan demişti..Valla burayı okuyunca çok sevindim hepinize çok teşekkür ederim :)