Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
bana gurami hakkında bilgi verebilcek var mı
arkadaslar oncelıkle herkese merhaba ben bugun ıkı tane dısı erkek guramı aldım bana guramıler hakkında bılgı verıcek olan var mı ve canlı doguranlarla yasarlar mı
ben 3-4 çeşit gurami besledim. diğer balıklarla uyum sorunu hiç yaşamadım. canlı doğuranlar dahil. yalnız colisa lar biraz daha hassas en fazla 1 yıl yaşatabildim. yavruya gelince hiç yumurta almadım ama bir arkadaşım yavru aldı. bunun için bol bitkili ve mümkünse yüzey bitkilerinin olduğu bir ortam yaratmak lazım. üreme betalarınki ile çok benzer. kabarcıklar oluşturup onlara yerleştirilen yumurtalar. yavru almak sorun olmayabilir ama büyütmek daha zor.
erkek mı dısı mı oldugunu nasıl anlarız, gozume su carptı guramının bı tanesı yem yemıyo bı koseye cekılıyo durgun duruyo ha ara sıra dıer guromının arkasından yuzuyo ne yapıyo olcek mı yoksa bunların su sıcaklıgı kac olmalı, akvaryumda canlı doguranlar var bıde bıtkı olarak saz dıe bır bıtkı var bır zararları olur mu,yem olarak ne tavsıye edersınız sorularımı yanıtlarsanız cok sevınırım
erkek ve dişi balık ilerleyen zaman içerisinde kendini belli eder dişilerin karnı hafifçe şikin olur erkekler renkleri koyulaşır sürekli dişiyi kovalar durgun olan balığınızın bir sorunu olabilir bitkilerin bizararı olmaz yem olarak kaliteli tropikal balıklar için olan yemleri tercih edebilirsiniz
Selam cefi86 ;
Yetişkin guramiler için en az 150 litrelik büyük akvaryumlar gerekiyor. Yoksa yaşlandıkça hantallaşıp bir köşeye sinerek canından bezmiş bir görüntü veriyorlar. Yine canlılıkları açısından grup halinde beslenmelerinde yarar var.
Guramiler Havadaki oksijeni zaman zaman su yüzünden aldıkları için ortam ısısı ile akvaryum ısısı çok farklı olmamalıdır.Boğaz ve solungaç problemleri yaşarsınız.
Diğer labirentlilerin aksine erkek guramiler fazla üreme isteği taşımazlar. Hatta çoğu erkek gurami bırakın üremeyi yuva bile yapmadan yaşama veda ederler. Ancak yuvayı yapmış ve kendisine uygun dişiyi bulmuş bir erkek guramiyi ise hiçbir şey onu yavru yetiştirme isteğinden alıkoyamaz. Diğer labirentliler gibi guramide köpük yuva yaparlar.Cinsiyet ayırımı üst yüzgeçlerdendir.Üst yüzgeç erkeklerde dişiye göre daha uzundur.Erkek gurami dişiyi sürekli rahatsız eder,devamlı peşindedir.Hele yuvayı oluşturduktan sonra dişiyi yuvanın altına çekebilmek için uğraşır.Dişinin hazırlığı karnının şişliğinden erkeğinki ise karın altının kızarmasından anlaşılır.Dişi hazır değilse ve de saklanacak yer yoksa çok hırpalanır.Buyüzden mutlaka saklanacak yer (örn.kütük,saksı vb.)sağlanmalıdır.Dişi zaten hazırsa kendiliğinden yuvanın altında birleşmeye gelecektir.Defalarca yapılan kucaklaşmalardan sonra yumurtlama tamamlanır,o yüzden ayırmakta acele edilmemeli,bittiğinden emin olunmalıdır. Dişi ayrıldıktan sonra erkek yumurtalarla ve daha sonra da yavrularla ilgilenecektir.Yavrular serbest olarak yüzmeye başladıktan sonra yumurta sarısı verilmeye başlanır.Yumurta çok iyi pişirilmeli ve suda ezildikten sonra üstte kalan kısmı verilmelidir.Erkeğin görevi bitmiştir ayrılabilir.Artemia verilmeye ancak 10 gün sonra başlanabilir.Bu dönem çok tehlikelidir zira yavruların labirentleri oluşmaya başlayacaktır.Akvaryumun üzeri örtülmeli ve ışık yakılmalıdır.Fakat ne yapılırsa yapılsın yavru kaybı olacaktır.Guramilerin avantajı yavruların dibe düşmeden yüzmeye başlamalarıdır,bu beslemede kolaylık sağlar.Labirent dönemini atlattıktan sonra normal besinler verilebilir.
Sevgiler.
arkadaslar cewaplarınız ıcın coook tesekkurler bu halsız duran guramı nın tam olarak ne sorunu olabılır
Guramiler discus lardan gelmektededir.Ama discus dan çok farklı özellikleri vardır.Karma akvaryumlarda ve japonla beraber rahatlıkla yaşar.Renkleri çok güzel olduğundan akvaryuma renk katacagına inanıyorum.Ancak yavrular renklerine kapılıp yanlarına gidebilirler.Bu yüzden doğumları yavruluk ta yapmanızın faydası olacana inanıyorum.Çok güçlü oldukları bilinmektedir.Dar bir ortama koydunuz zaman dışarı rahatlıkla zıplar.
BEN GURAMILERE SERA SAN VE SERA VIPAGRAN VERIYORUM BI SAKINCASI OLUR MU BEN BU YEMLERI CANLI DOGURANLARIM ICIN ALMISTIM BI SAKINCASI OLMAZ DEIL MI ARKADASLAR