Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Lepistes Hakkında???????

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba arkadaşlar. beni belki hatırlamışsınızdır: lepsites akvaryumu kurmak isteyen şahıs ki o ben oluyorum. bir sorum daha olacaktı. ben şimdilik suyumu denemek için 2 tene dişi lepsites aldım akşam olunca biri 9 tane yavruladı. fakat akvaryumcu bana 30 a yakın yavrular demişti. sizce neden böyle oldu?

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bazen balık hepsini birden yavrulamaz dogum sürecini bitirmesi için 2 gün geçebilir..hemen sıcaklıgı 28 e sabitle....bu arada akvaryumcun dogru demiş bazen bu sayıyı 40 ı 50 yi bulabilecegi gibi 10 u 15 hatta 5 i bile bulabilir..ama sen biraz daha bekle o balık yavrulamaya devam edecek...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende yeni üye oldum merhaba şahsen crano ya katılıyorum benimde arkadaşımın lepistesi vardı ilk aldıpı hafta on ile onbeş tane yavru vermişti sonraları çoğaltmıştı.hiç şüphen olmasın o sonradan yavru verir sen yavrularına ii bak . umarım sağlıklı büyürler.onlar için bit ki almayı untma yada pastane iplerini makasla kıvırarak suyun üstüne koy onun içindede büyürler.bir kaç yovrun muhakkak ki ölür sen diğerlerini kullanmaya bak.lepistesler güzel ama biraz küçük ama akvaryumu bi zariflik katıyor umarım onları dilediin gibi büyütürsün görüşmek üzere saygılarımla KYGEN

img

kygen32

19 yıl 3 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

lepistesler renk ve davranış bakımından en izlenebilir balıklardan birisidir. bakımları nispeten kolay ve hızlı üremeleri ile hem profesyonal hemde yeni başlayanlara birçok tecrübe edindirebilecek balıklardandır. uygun koşullar sağlanarak çoğaltılabilir ve akvaryumda çok güzel bir biyotop oluşturulabilir. uygun koşullar sağlanan akvaryumda düzgün bir bitkilendirme yapılarak üremesi sağlanan bu balık ayrı bir akvaryumdada yavrulatılabilir. küçük dar yavrulukları kullanmayı sahsen önermiyorum yerine küçük bir üretim akvaryumu kullanılabilir. ama yazdığım gibi uygun bitkilendirme yapılırsa shov akvaryumundada çoğalabilirler. üretim akvaryumu kullanılacaksa eğer su sartları gerçek akvaryumla aynı olmalıdır. benim kanaatimce hamile olan balığı buraya yavrulamsın diye üretim akvaryumuna almak pek doğru değil çünkü ne kadarda olsa değişik su sartları ve tasınma balığı strese sokabilir. onun yerine seçilen erkek ve dişiler üretim akvaryumuna alınıp kontrollü olarak çifleştirme ve dişinin yavrulama başlangıç ve sürecini orda geçirmesini sağlamakta fayda olduğu kanısındayım. yavrulama süreci tamamlanınca dişi orjinal akvaryuma alınıp yavrulara hızlı büyütme seansları uygulanarak büyütülebilir ve shov akvaryumuna taşınabilir. yanlız şu unutulmamalıdır kardeşlerden üretilen lepisteslerde renk ve desen kayıpları yaşanacağından arada dışardan erkek lepistes eklemeleriyle güzel ırklar oluşturulabilir... tamamen kendi görüşlerimdir teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

nurettin dedecim yazdıkların çok güzelde sana bişi dicem...herzaman kendi görüşlerimdir demene gerek yok..çünkü bu yazıyı sen yazıyosun ve tabiki senin görüşlerin...bizlerinki de öyle tabi burada senin gibi insanlar edindigi tecrübelerden bahsediyor yani bunu yazmana gereke yok...gerçekten yazdıklarınla taktir ettim...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ

siteye ilk geldiğimde ki tavrım yüzünden biraz eleştirilince ki haklılık payı vardır muhakkak .... o günlerden kalma bir alışkanlık sanırım bırakmayı denerim... teşekkürler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

saglık olsun dede en başlarda evet biraz tartışmıştık ama unut gitsin yazdıklarımızda tartışmalarımızda hepsi gayet dogal çünkü her insan farklı düşünür ve düşüncesini karşısındakine sunar ve bazen bizlerde de oldugu gibi bunlar çelişebilir...ben kimseyi bu konuda hor görmem ve görülmekte istemem ama dogru birşeyi söyleyen bir üyeyi sırf sinir oldugu için eleştirenler varya ben buna uyuz olurum işte buda kıskançlık ve çekememezlikten başka hiç bir şey degildir...bana katıldıgını düşünüyorum..unutma gerçekten insanları bilgilendiriyosun seninde yazılarını herzaman okurum ben...

Saygılarımla,

Crano

img

crano

ÖZEL MESAJ