Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Komando çöpçülerim neden ölüyor
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var.Benim 230 litrelik akvaryumum var.İçindeki balıkların hepsini 5 ay önce yavur iken almıştım.Hepsi çok sağlıklı yaşıyordular.iki gün öncesine kadar.Akvaryumda 9 tane siyah neon 10 nane penguen tetra 10 tane marble melek 5 tane komando çöpçü 5 tane albino çöpçü 4 tane fronatus vardı.atman dış filtre kullanıyorum ve ayda bir temizliyorum.15 günde bir 20 litre su değişimi yapıyorum.ısı 25 derecede sabit.suyu enaz birhafta dinlendiriyorum ısıtıyorum ve klor temizleyici koyuyorum.artı su yumuşatıcıda ekliyorum.gayet sağlıklı yaşıyordular.Komando çöpçünün biri 2 gün önce gece ölmüş bugünde bitanesini daha ölü buldum.ilk ölenin sırt ön tarafı morarmış kanlanmış bir haldeydi.bugün ölenin ise yine gövdenin başa yakın alt kısmı kanlanmış gibi alt taragı ise biraz sararmış durumdaydı.Diğer çöpçülerde bir sorun görünmüyor.Ama onların ölmesinden korkuyorum.Sizce neden ölüyorlar ne yapmalıyım.Acil yardım bekilyorum.
balıkların ölmenedenleri belli hastalıktan olsaydı diğer balıklarda hastalanırlardı akvaryuma o den le çok balık almanız çöpçülerinizin açkalmasına neden olmuş çöpçü denildiğinde sakın aklınıza balıkların pisliklerini yiyiyorlar aklınıza gelmesin Akvaryuma atılan yemlerde yemin dip kısma çökmesi ba bu balıkların hemen yemi arayarak yediklerini görebilirsiniz sadece balığın vucut şekli üst kısımdan yem almaya el verişli olmadığı için balıkların yemlerinin arta kalanlarıyla dip kısma çöken yemleri ararlar ve yerler bunların dışında balıkların yemi ağızlarına alıp atmaları sınucu çok küçük yem kırıntıları akvaryumda taşların arasına sıkışır bunları herbalık kolay bulamasa de bunlar bıyıkları sayesinde arar ve kolaylıkla bulurlar akvaryuma yematarken balıklara dip kızma hızlı çöken ve çöpçülerin hızla yiyebilecekleri kadar küçük granür yemler atmanız çok iy olur